Νέα άφιξη προσφύγων στα Νένητα, 10 εντοπίσθηκαν, όλοι «εξαφανίσθηκαν»

Νέα άφιξη προσφύγων στα Νένητα, 10 εντοπίσθηκαν, όλοι «εξαφανίσθηκαν»

Νέα άφιξη προσφύγων και μεταναστών σε παραλία των Νενήτων Χίου σημειώθηκε – σύμφωνα με απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες του astraparis.gr – τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 8 Ιουλίου 2021, αλλά μέχρι στιγμής επικρατεί απόλυτο σκοτάδι για την τύχη τους.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες μετά την αποβίβασή τους στη ξηρά σκορπίσθηκαν σε χωράφια στην γύρω περιοχή, όπου παρέμεναν κρυμμένοι και εμφανίζονταν τυχαία λίγοι λίγοι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία και έφτασε πρώτη στην περιοχή, ενώ λίγο αργότερα έφτασαν και λιμενικοί, που περισυνέλλεξαν περί τους 10 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες ο συνολικός αριθμός των επιβαινόντων στην βάρκα ήταν περίπου 20.

Από το γραφείο Τύπου της γενικής περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου υπήρξε η κατηγορηματική διάψευση συμμετοχής της αστυνομίας σε σχετική επιχείρηση.

Εκπρόσωπος από το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, που ρωτήθηκε σχετικά από τον astraparis.gr, δήλωσε ότι δεν υπάρχει περιστατικό άφιξης και φυσικά περισυλλογής προσφύγων και μεταναστών από το λιμεναρχείο Χίου.

Αρνητικές είναι, τέλος, οι πληροφορίες από την δομή καραντίνας στην Λευκωνιά, όπου παραμένουν μόνον οι εννέα πρόσφυγες και μετανάστες από το περιστατικό της προηγούμενης Κυριακής, 4 Ιουλίου 2021, επίσης από την περιοχή των Νενήτων.

30

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση