Πόλεμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας κάνει η Κίνα

Πόλεμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας κάνει η Κίνα

Εμπόδια στην έκφραση των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων βάζει η κυβέρνηση της Κίνας, διαγράφοντας μαζικά λογαριασμούς από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat. Την περασμένη εβδομάδα, διαχειριστές λογαριασμών που ήταν μέσα έκφρασης και υποστήριξης για τη συγκεκριμένη κοινότητα, τους είδαν να διαγράφονται με το μήνυμα: «Μετά τη λήψη σχετικών καταγγελιών, όλο το περιεχόμενο έχει αποκλειστεί και ο λογαριασμός έχει τεθεί εκτός λειτουργίας».


Συνεχίζει τον πόλεμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας η κυβέρνηση της Κίνας, διαγράφοντας λογαριασμούς που στήριζαν ανοιχτά τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων από το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης WeChat.

Όπως μεταδίδει το CNNi, οι διαγεγραμμένοι λογαριασμοί ανηκαν σε φοιτητές πανεπιστημίων της Κίνας, κάποια από αυτά ιδιαίτερου κύρους, όπως το Peking University και Tsinghua University στο Πεκίνο και Fudan University στη Σανκγάη. «Μετά τη λήψη σχετικών καταγγελιών, όλο το περιεχόμενο έχει αποκλειστεί και ο λογαριασμός έχει τεθεί εκτός λειτουργίας», αναφέρει το μήνυμα της διαγραφής, επικαλούμενο παραβίαση κυβερνητικού κανονισμού για τη διαχείριση διαδικτυακών δημόσιων λογαριασμών.

 

Κάποιοι από τους λογαριασμούς ανηκαν σε φοιτητικούς συλλόγους των πανεπιστημίων αυτών και κάποιοι άλλοι λειτουργούσαν ανεπίσημα. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο λειτουργούσαν χρόνια και προσέφεραν μία αίσθηση κοινότητας και την αναγκαία υποστήριξη στους νέους ανθρώπους και φοιτητές.

«Τα τελευταία χρόνια, στόχος μας είναι να επιβιώσουμε απλά, να συνεχίσουμε να είμαστε σε θέση να βοηθάμε μαθητές ΛΟΑΤΚΙ+ και να τους παρέχουμε ζεστασιά. Βασικά δεν εμπλεκόμαστε πλέον σε καμία ριζοσπαστική πράξη» τονίζει στο CNN η διαχειρίστρια ενός εκ των διαγεγραμμένων λογαριασμών.

Τον περασμένο Αύγουστο, το Pride της Σανγκάη, η μεγαλύτερη και πιο μακροχρόνια γιορτή υπερηφάνιας, ανακοίνωσε ξαφνικά τον τερματισμό της λειτουργίας της αφού αντιμετώπισε αυξανόμενη πίεση από τις τοπικές αρχές. Τον περασμένο μήνα, η αθλήτρια του ποδοσφαίρου Li Ying, έγινε η πρώτη Κινέζα αθλήτρια υψηλού προφίλ που δήλωσε πως είναι λεσβία. Λίγο αργότερα, μετά από ένα κύμα ομοφοβικών επιθέσεων, διέγραψε τη σχετική ανάρτησή της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

Η Κίνα αποποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία το 1997, ενώ μέχρι το 2001 ήταν στο επίσημο κατάλογο ψυχικών διαταραχών. Σίγουρα όμως η Κίνα οπισθοχωρεί. «Δεν ήταν έτσι πριν από 10 χρόνια. Σταδιακά χάνουμε τις ελευθερίες μας» δήλωσε χρήστης του Weibo για το ζήτημα.


 

Πηγή: thepressproject.gr

64

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση