UEFA: τιμωρία στην Ουγγαρία για ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της

UEFA: τιμωρία στην Ουγγαρία για ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της

Η συμπεριφορά των φιλάθλων της Ουγγαρίας στα τρία ματς Euro που έδωσε η εθνική ομάδα της χώρας έφερε τιμωρίες.


Πολλά είχαν ακουστεί για τη συμπεριφορά των οπαδών της Ουγγαρίας στα τρία ματς που είχαν δώσει οι Μαγυάροι στο Euro απέναντι σε Πορτογαλία, Γαλλία και Γερμανία.

Χιλιάδες Ούγγροι οπαδοί είχαν βγει στους δρόμους της Βουδαπέστης πριν από το ματς εναντίον της Γαλλίας, αφού με πορεία θέλησαν να μπουν στο γήπεδο.

Ωστόσο αρνητική εντύπωση προκάλεσαν τα πανό κατά της διαμαρτυρίας των παικτών πριν τη σέντρα εναντίον του ρατσισμού.

Θυμίζουμε πως Ούγγροι ακροδεξιοί οπαδοί είχαν αποδοκιμάσει σε φιλικό παιχνίδι τους Ιρλανδούς παίκτες που είχαν γονατίσει πριν την έναρξη αναμέτρησης, ενώ και οι ποδοσφαιριστές της Ουγγαρίας αρνήθηκαν να γονατίσουν συμβολικά, ακολουθώντας τη «γραμμή» της ουγγρικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως κατά την διάρκεια του αγώνα ο σούπερ σταρ της γαλλική ομάδας Κίλιαν Εμπαπέ, δέχτηκε αρκετές φορές ρατσιστική επίθεση από Ούγγρους οπαδούς, όπως και άλλοι μαύροι ποδοσφαιριστές σε όλους τους αγώνες που διεξήχθησαν στην «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης.

Εντέλει ήρθαν και οι τιμωρίες, με την UEFA να ανακοινώνει επιβολή ποινών στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας της κεντρικής Ευρώπης λόγω «συμπεριφοράς που προήγαγε τις διακρίσεις» από τους φίλους των Ούγγρων.

Συγκεκριμένα η Ουγγαρία θα δώσει χωρίς φιλάθλους τα τρία επόμενα, εντός έδρας ματς της, ενώ θα κληθεί να πληρώσει και πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ. Τέλος, στους τρεις αγώνες που θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, θα πρέπει να υπάρχει το λογότυπο της UEFA με την φράση «ίσο παιχνίδι».

 


 

Πηγή: tvxs.gr

73

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση