Κύκλωμα πίσω από την κακοποίηση της 18χρονης

Κύκλωμα πίσω από την κακοποίηση της 18χρονης

Η νεαρή αποκάλυψε την κόλαση που ζούσε: βία, αιχμαλωσία, σεξουαλική εκμετάλλευση, απειλές, εξαναγκασμός για χρήση ναρκωτικών. ● Σύλληψη και τρίτου προσώπου. ● Στο μικροσκόπιο η ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου με την οποία συνεργαζόταν ο επίορκος αστυνομικός.

Kύκλωμα trafficking και ναρκωτικών κρύβεται πίσω από την κακοποίηση της 18χρονης στην Ηλιούπολη, η κατάθεση της οποίας περιλαμβάνει λεπτομερώς τη φρίκη που βίωνε καθημερινά: βία, αιχμαλωσία, σεξουαλική εκμετάλλευση, απειλές, εξαναγκασμός για χρήση ναρκωτικών.

Χθες, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, προφυλακίστηκαν ο πατέρας της, που κατηγορείται ότι τη βίαζε από τα 11 έως τα 17 χρόνια της, και ο 39χρονος αστυνομικός Δ.Μ. που την εξέδιδε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Και οι δύο αρνήθηκαν το κατηγορητήριο· ο αστυνομικός απέδωσε τις καταγγελίες σε εκδίκηση της 18χρονης επειδή, όπως είπε, είχαν τσακωθεί και ο πατέρας της ισχυρίστηκε ότι «η μία και μοναδική αλήθεια είναι ότι υπήρξα αυστηρός γονέας με παραδοσιακές και ηθικές αρχές αλλά όχι βιαστής». Ζήτησε, μάλιστα, κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με την κόρη του και χαρακτήρισε την κατάθεσή της «προϊόν άδηλων ψυχοσυναισθηματικών διεργασιών».

Πάντως, η ψυχολόγος αστυνομικός Β, που διενήργησε πραγματογνωμοσύνη στο θύμα στη ΓΑΔΑ, αναφέρει στην έκθεσή της ότι «δεν εμφάνισε κάποια διαταραχή στο περιεχόμενο ή στη δομή της σκέψης της» και «δεν παρατηρήθηκε κάποιο έλλειμμα στη νόηση».

Την ώρα που οι δύο κατηγορούμενοι οδηγούνταν στη φυλακή, η αστυνομία ανακοίνωνε τη σύλληψη ενός τρίτου προσώπου ως συνεργού του επίορκου αστυνομικού. Πρόκειται για τον Γ.Β. που προσήχθη στο πλαίσιο της έρευνας και συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Εφ.Συν.», ο Γ.Β. γνωρίστηκε με την καταγγέλλουσα πριν από δύο χρόνια, όταν εκείνη έφυγε από το σπίτι της μη αντέχοντας τη σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της. Για διάστημα έξι μηνών ο Γ.Β. εξέδιδε την ανήλικη τότε κοπέλα για το ποσό των 70 ευρώ, μέχρι που ο πατέρας της πήρε το κορίτσι πίσω, χωρίς να προβεί σε καταγγελία περί σεξουαλικής εκμετάλλευσής της. Αλλωστε, όπως καταθέτει το θύμα, τη βίαζε επανειλημμένα στο σπίτι τους όταν έλειπαν η μητέρα και ο αδερφός της. Τελευταία φορά ήταν την παραμονή των 17ων γενεθλίων της, όταν η κοπέλα υποστηρίζει ότι αποφάσισε να φύγει και να συγκατοικήσει με τον αστυνομικό Δ.Μ.

Αλλά πώς συνδέονται τα εμπλεκόμενα πρόσωπα; Οπως αποκαλύπτει η «Εφ.Συν.», ο Γ.Β. διαχειριζόταν την ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου kingshustlers.com, στην οποία συνεργάζονταν ο υπαρχιφύλακας Δ.Μ. και ο Ι.Λ. (προσήχθη για την υπόθεση και ερευνάται περαιτέρω ο ρόλος του). Η ιστοσελίδα φέρεται να ανήκει στη μητέρα τού Ι.Λ., η οποία διαθέτει και οίκους ανοχής στην Αθήνα. «Οταν μου έγινε η πρόταση από τον Δ.Μ. να εργαστώ μαζί τους, το αρνήθηκα, όμως με απείλησε ότι θα με σκοτώσει και θα κάνει κακό στην οικογένειά μου», αναφέρει η 18χρονη στην κατάθεσή της και περιγράφει ότι ένα άτομο την έπαιρνε με αυτοκίνητο από το σπίτι του αστυνομικού, την πήγαινε στα ραντεβού που έκλεινε μια τηλεφωνήτρια και την επέστρεφε. «Επαιρνα τα 160 ευρώ που μου έδιναν και τα έδινα στον Δ.Μ. Μόνο τις πρώτες δύο φορές μού έδωσε 50 ευρώ, τις υπόλοιπες έπαιρνε όλα τα λεφτά».

Ο αστυνομικός Δ.Μ. ήταν αυτός που έφτιαξε το προφίλ της 18χρονης, με γυμνές φωτογραφίες της, στην ιστοσελίδα. Την εμφάνιζαν ως Ιωάννα Ιωάννου, κυπριακής καταγωγής. Παρ’ όλο που τη μέρα της σύλληψής του η ιστοσελίδα κατέβηκε, οι αστυνομικοί αναζητούν ψηφιακά ίχνη και έχουν εντοπίσει φωτογραφίες της 18χρονης ακόμα και σε διεθνή ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου.

Το κύκλωμα έχει μόλις αρχίσει να ξηλώνεται. Ακόμα, πάντως, να δοθεί από την Εισαγγελία εντολή στην αστυνομία να δημοσιευτούν φωτογραφίες του καταγγελλόμενου αστυνομικού προκειμένου και άλλα, ενδεχομένως, θύματα να τον καταγγείλουν. Ολοι θα θυμούνται βέβαια τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να ζητά να δοθεί η κατάπτυστη εντολή που οδήγησε στη δημοσίευση στοιχείων και φωτογραφιών των οροθετικών γυναικών…

Ο μαστροπός εθνικόφρων αστυνομικός

Ακροδεξιός, σεξιστής, μιλιταριστής, εγωπαθής και βέβαια… πολύ άντρας. Ολα αυτά τα χαρακτηριστικά, όπως προκύπτουν από τις δημόσιες αναρτήσεις του στον ανοιχτό λογαριασμό του στο facebook, φαίνεται πως σκιαγραφούν την εικόνα του προφυλακισθέντος 39χρονου αστυνομικού από την Εύβοια. Οπως υπερηφανεύεται ο ίδιος, ο κατά δήλωσή του «κομάντο», υπηρέτησε στους καταδρομείς της Ζ’ ΜΑΚ μετά την κρίση των Ιμίων.

Φανατικός υποστηρικτής γνωστών πορνογραφικών ιστοσελίδων, με δηλωμένη εμπιστοσύνη στην αξία των όπλων και με μεγάλη αγάπη για τον αρχηγό του ΓΕΣ, στρατηγό Κων/νο Φλώρο, αλλά και για τον επίτιμο αρχηγό του ΓΕΣ, γνωστό μακεδονομάχο «εθνοσωτήρα» Φράγκο Φραγκούλη (σ.σ. αγαπημένο και της Χ.Α.).

Ο ίδιος λέει για τον εαυτό του σε αναρτήσεις: «Να θυμάστε πριν συναναστραφείτε μαζί μου μια μεγάλη αλήθεια για μένα. Εχω βοηθήσει πολύ κόσμο και έχω γαμήσει πολύ κόσμο. Το πρώτο το επέλεξα εγώ. Το δεύτερο το επιλέξατε εσείς. […] πάντα αγαπούσα τα άκρα. Ή δικός μου ή εχθρός μου!». Σε άλλη αναφορά γράφει: «Γενικά εμείς από την Εύβοια έτσι κάνουμε… Πρώτα γ@μ@με όποιον μας πειράξει και μετά βλέπουμε ποιος ήταν!».

Ο ίδιος στο πρόσφατο παρελθόν έχει εμφανιστεί σε βίντεο κλιπ ως… ράπερ με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο ο… «ασυμβίβαστος». Την τελευταία τριετία φέρεται ότι εργαζόταν σε νυχτερινά κέντρα με στριπ σόου και ερευνάται αν ήρθε σε επαφή με κυκλώματα εκμετάλλευσης γυναικών και με αλλοδαπό από βαλκανική χώρα που δραστηριοποιείται στην παραγωγή «ερωτικών» ταινιών. Το 2019 κατηγορήθηκε ότι είχε απειλήσει συνάδελφό του –φρουρό πολιτικού προσώπου– ότι «θα του φυτέψει μία σφαίρα στο κεφάλι».

Κώστας Ζαφειρόπουλος

Πηγή: https://www.efsyn.gr

 

 

167

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση