Νορβηγία: Ιστορική τελετή σε εκκλησία για διεμφυλικό άτομο

Νορβηγία: Ιστορική τελετή σε εκκλησία για διεμφυλικό άτομο

Μια λουθηρανική εκκλησία στη Νορβηγία πραγματοποίησε τελετή αλλαγής ονόματος για μια 49χρονη διεμφυλική, σε κίνηση πρωτότυπη για τα θρησκευτικά χρονικά της χώρας.


Η Έλιν Στίλινγκεν έζησε τα πρώτα 40 χρόνια της ζωής της σαν άνδρας και άλλαξε νομικά το όνομα και το φύλο της πέρυσι. Το Σάββατο γιόρτασε το γεγονός αυτό με μια τελετή στην μεσαιωνική εκκλησία Χοφ, βόρεια της πρωτεύουσας Όσλο.

Η ίδια δήλωσε ότι ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή για την ίδια, καθώς η τελετή πραγματοποιήθηκε μέσα σε εκκλησία.

«Είμαι μέλος της λουθηρανικής εκκλησίας και χριστιανή, οπότε αυτή η τελετή είχε ξεχωριστή σημασία για εμένα» πρόσθεσε.

Την τελετή διοργάνωσε ο πάστορας Στάιν Όβεσεν, με τη βοήθεια του Ιδρύματος Στένσβεν, μιας νορβηγικής ΜΚΟ που στηρίζει τα άτομα με θέματα ταυτότητας φύλο και σεξουαλικού προσανατολισμού.

«Το ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί που είναι ευχαριστημένοι με το συγκεκριμένο γεγονός, γιατί επηρεάζει βαθύτατα τις ζωές των ανθρώπων» δήλωσε στην κρατική τηλεόραση, αναγνωρίζοντας, όμως, ότι δεν συμφωνούν όλοι στη Νορβηγία με τη συμμετοχή της εκκλησίας σε τέτοιες τελετές.

«Στη συντηρητική πτέρυγα θα βρείτε ιερείς που ανησυχούν βαθύτατα με αυτό που κάνουμε σήμερα, όμως για εμένα είναι μια σημαντική πράξη που εκφράσει την χάρη και την ανεκτικότητα που μου δείχνει ο Θεός» σημείωσε.


 

Πηγή: efsyn.gr

41

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση