Παλαιστίνιος νεκρός από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Δυτική Όχθη

Παλαιστίνιος νεκρός από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Δυτική Όχθη

Υπό κατασκευή οικισμός Ισραηλινών εποίκων έξω από τη Ναμλπούς (φωτ. αρχείου)
AP Photo/Oded Balilty

 

Την εν ψυχρώ δολοφονία ενός 41χρονου υδραυλικού από Ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στο χωριό Μπέιτα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη καταγγέλλει η Παλαιστινιακή Αρχή. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, ο άνδρας επέστρεφε σπίτι του από τη δουλειά όταν έπεσε νεκρός και ενώ δεν υπήρχαν επεισόδια ή συγκρούσεις.


Το χωριό Μπέιτα (σημαίνει Σπίτι στα αραβικά) κοντά στη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης που είναι θέατρο συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων του Ισραήλ εδώ και αρκετές εβδομάδες, εξαιτίας της απόφασης της ισραηλινής κυβέρνησης να επεκτείνει τους οικισμούς εποίκων, κατάσχοντας γη των Παλαιστινίων. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι άνδρες του άνοιξαν πυρ εναντίον Παλαιστινίου στον τομέα αυτόν.

Σύμφωνα με κατοίκους που ήταν μάρτυρες του επεισοδίου και τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο άνδρας επέστρεφε στο σπίτι του μετά τη δουλειά όταν σκοτώθηκε και την ώρα του συμβάντος δεν εκτυλίσσονταν επεισόδια στο χωριό.

Να θυμίσουμε ότι στις 24 Ιουλίου, Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ και σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο έφηβο στη διάρκεια επεισοδίων, σε διαδήλωση εναντίον των εβραϊκών οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Οι νεαροί είχαν πετάξει πέτρες εναντίον των στρατιωτών, οι οποίοι προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων, πλαστικών σφαιρών αλλά και πραγματικών πυρών.

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε ότι στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν 146 άνθρωποι, οι 9 από πραγματικές σφαίρες, οι 34 χτυπήθηκαν από βλήματα με επικάλυψη καουτσούκ, ενώ πάνω από 80 τραυματίστηκαν ή παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα από τα δακρυγόνα.


 

Πηγή: efsyn.gr

15

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση