Κρήτη: Ανακλήθηκαν τα εντάλματα σύλληψής των 7 ανδρών που ξυλοκόπησαν αλλοδαπούς στο Οροπέδιο Λασιθίου

Κρήτη: Ανακλήθηκαν τα εντάλματα σύλληψής των 7 ανδρών που ξυλοκόπησαν αλλοδαπούς στο Οροπέδιο Λασιθίου

Υπενθυμίζεται ότι είχε σχηματιστεί δικογραφία για ληστεία, σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων σε βάρος 7 δραστών που επιτέθηκαν σε δύο οικίες όπου συνολικά διέμεναν δεκατρείς αλλοδαποί


Ανατροπή στην υπόθεση της επίθεσης των 7 κατηγορουμένων κατά των Πακιστανών εργατών, στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Όπως αναφέρει το Cretalive, είναι γεγονός πως ανακλήθηκαν τα εντάλματα σύλληψης κατά των επτά, με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Λασιθίου, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως μετά από σχετική αίτηση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τέθηκε ζήτημα ακυρότητας με αποτέλεσμα να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη κατά των επτά και αυτό γιατί, όπως υποστηρίζεται, δεν προηγήθηκε ολοκληρωμένη αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση σε βάρος των κατηγορουμένων, ούτε προκαταρκτική εξέταση λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Αναφέρεται ακόμα ότι κάποιοι εκ των κατηγορουμένων είχαν δηλώσει δια των πληρεξούσιων δικηγόρων τους ότι είχαν την πρόθεση να εμφανιστούν και να δώσουν εξηγήσεις.

Σε επικοινωνία που είχε το Cretalive του συνηγόρου ενός εκ των κατηγορουμένων, Γιώργου Κοκοσάλη, δήλωσε: «οι δικαστές διόρθωσαν το δικονομικό ατόπημα και την αδικαιολόγητη σπουδή που προηγήθηκε…».

Προκαλεί όμως αίσθηση η όλη εξέλιξη δεδομένου ότι τα εντάλματα εκδόθηκαν από τον αρμόδιο ανακριτή και όχι από την Αστυνομία.


 

Πηγή: koutipandoras.gr

235

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση