Έκκληση Πάπα για «έναν κόσμο με λιγότερους αποκλεισμούς»

Έκκληση Πάπα για «έναν κόσμο με λιγότερους αποκλεισμούς»

Μήνυμα υπέρ των προσφύγων, κάνοντας έκλληση για «έναν κόσμο με λιγότερους αποκλεισμούς», έστειλε ο Πάπας Φραγκίσκος με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Μετανάστη και του Πρόσφυγα.


«Καλούμαστε να οικοδομήσουμε έναν κόσμο με ολοένα λιγότερους αποκλεισμούς, που δεν αποκλείει κανέναν», είπε ο Πάπας από την πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο τέλος της παραδοσιακής προσευχής του Αγγέλου.

«Ενώνομαι με αυτούς που γιορτάζουν αυτή την ημέρα ανά τον κόσμο», υπογράμμισε ο ποντίφικας χαιρετώντας στην πλατεία πολλές ξένες κοινότητες που κρατούσαν πανό.

«Είναι απαραίτητο να πορευτούμε μαζί, χωρίς φόβους, να σταθούμε δίπλα σε αυτούς που είναι πιο ευάλωτοι: μετανάστες, πρόσφυγες, εκτοπισμένοι, θύματα εμπορίας, εγκαταλελειμμένοι» είπε ακόμα.

«Ας μην κλείνουμε τα μάτια στην ελπίδα τους», αυτή της «καινούργιας μέρας» είπε επίσης, και κάλεσε τους πιστούς και τους τουρίστες να πάνε να δουν ένα μεγάλο γλυπτό από πηλό και χαλκό που εγκατέστησε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου τον Σεπτέμβριο του 2019, το οποίο αντιπροσωπεύει 140 μετανάστες από διάφορες χώρες, θρησκείες ή ιστορικές περιόδους, που στριμώχνονται σε μια βάρκα.


 

Πηγή: efsyn.gr

9

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση