Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τη φασιστική επίθεση στο Ν. Ηράκλειο

Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τη φασιστική επίθεση στο Ν. Ηράκλειο

Μετά τη Θεσσαλονίκη ανοίγει έρευνα και για τα βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Νέο Ηράκλειο με πρωταγωνιστές φασιστοειδή.

Με παρέμβασή της η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, Μαρία Γκανέ ζητάει έρευνα για κακούργημα με αφορμή τα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν φασιστοειδή σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στο Νέο Ηράκλειο.

Η κυρία Γκανέ έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να διενεργηθεί έρευνα για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Προκαταρκτική εξέταση για τα πρόσφατα βίαια επεισόδια και τους ξυλοδαρμούς στη Θεσσαλονίκη, παρήγγειλε και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Άγγελος Καμηλάρης, ζητώντας να διερευνηθούν, πέραν των ήδη ανοικτών δικαστικών ερευνών, σοβαρότερα αδικήματα, όπως αυτά της εγκληματικής οργάνωσης, με ναζιστικά και ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της παραγγελίας του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος, απευθυνόμενος προς του εισαγγελείς Αθηνών και Θεσσαλονίκης (περιοχές όπου εκδηλώθηκαν το τελευταίο διάστημα περιστατικά βίας), είχε ζητήσει να υπάρξει συνολική διερεύνηση αυτών επεισοδίων και να διακριβωθεί η τέλεση τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αδικημάτων, όπως είναι η συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης κ.ά.


► Σε 36 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε 30χρονος άνδρας, σεσημασμένος για συμμετοχή του δράσεις της Χρυσής Αυγής και κοντά στη φασιστική ομάδα ProPatria.

► Γνωστός στις αρχές και το δεύτερο άτομο που ταυτοποιήθηκε. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία που υπεβλήθη στον εισαγγελέα καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο. Ο 32χρονος έχει πλούσιο παρελθόν καθώς τον Ιανουάριο του 2010 είχε συλληφθεί στη διάρκεια επίθεσης κατά των συμμετεχόντων σε αντιφασιστική εκδήλωση στην Πανόρμου όπου προέκυψε καταδικαστική απόφαση των «Αυτόνομων Εθνικιστών» που φορώντας κουκούλες και κράνη, επιτέθηκαν με κοντάρια και στειλιάρια.

Πηγή: https://www.efsyn.gr

21

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση