Δικάζεται σήμερα η οικογένεια Καττή, τα θύματα της άγριας καταστολής στα Σεπόλια

Δικάζεται σήμερα η οικογένεια Καττή, τα θύματα της άγριας καταστολής στα Σεπόλια

Το όργιο καταστολής σε βάρος της οικογένειας στα Σεπόλια ξεκίνησε στην είσοδο του σπιτιού της οικογένειας Καττή και συνεχίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού. Πρόκειται για τους Ορέστη Καττή, φοιτητή του ΕΜΠ, Λυδία Καττή, φοιτήτρια Νοσηλευτικής, Νικόλα Καβακλή, φοιτητή Πληροφορική, και Μάκη Λιβάνη, εργαζόμενου. Για την ίδια υπόθεση έχει ξεκινήσει διωκτική διαδικασία και για τον Δημήτρη Καττή, πατέρα των δύο πρώτων.

Αστυνομικοί χτύπησαν τον Ορέστη Καττή και τον συνέλαβαν μέσα στην πολυκατοικία που μένει, μπροστά στη μητέρα και την αδελφή του, τις οποίες επίσης χτύπησαν όπως και άλλους συγκεντρωμένους. Έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, που συγγενείς και φίλοι είχαν πάει να δουν τον κρατούμενο, η αστυνομία προχώρησε σε προπηλακισμούς και συνέλαβε τον πατέρα, την αδελφή του, τον οικογενειακό τους φίλο και τον άλλο φοιτητή-κάτοικο της περιοχής.

Μάλιστα, ο πατέρας του υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε με καθυστέρηση φρουρούμενος στο νοσοκομείο που χρειάστηκε νοσηλεία, ενώ η αδελφή του χτυπήθηκε στο κεφάλι και το χέρι και δέχτηκε λεκτική βία μέσα στο Α.Τ. Όλοι βρίσκονται κατηγορούμενοι για πλήθος αδικημάτων όπως: διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, πρόκληση απλής σωματικής βλάβης, εξύβριση, παραβίαση μέτρων Covid, επικίνδυνη σωματική βλάβη, αντίσταση κατά της αρχής.

Σήμερα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 9), για τους συλληφθέντες της 17ης Νοεμβρίου του 2020, μετά το πέρας της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Πηγή: https://thepressproject.gr

91

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση