#Justice4ZakZackie Δημοσιογραφική κάλυψη με το σταγονόμετρο στη δίκη για το φόνο του Ζακ

#Justice4ZakZackie Δημοσιογραφική κάλυψη με το σταγονόμετρο στη δίκη για το φόνο του Ζακ

Από το ρεπορτάζ της efsyn
Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα να γίνει η δίκη σε μεγαλύτερη αίθουσα όπως επίσης να παρίστανται φωτορεπόρτερ επιτρέποντας την είσοδο μόνο σε επτά άτομα από ΜΜΕ και οργανώσεις. Νέα αναβολή ζήτησε η υπεράσπιση των κατηγορουμένων

Με πλήθος διαδηλωτών έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ξεκίνησε σήμερα η δίκη για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου, έναν χρόνο μετά την αναβολή της με πρόσχημα τα μέτρα για τον νέο κορονοϊό και τρία ολόκληρα χρόνια μετά την ημέρα που λιντσαρίστηκε στην οδό Γλάδστωνος από «αγανακτισμένους νοικοκυραίους», τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη που έδειραν άγρια τον 33χρονο.

Ένας από τους δύο απουσίαζε σήμερα από τη συνεδρίαση και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, ενώ παρόντες είναι οι τέσσερις άνδρες, που κλοτσούσαν και έσερναν βίαια το αιμόφυρτο θύμα.

Σε ό,τι αφορά στην κάλυψη της δίκης το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα να γίνει σε μεγαλύτερη αίθουσα με στόχο τη δημοσιότητα της διαδικασίας. Παράλληλα, απέρριψε το αίτημα για την παρουσία φωτορεπόρτερ επιτρέποντας μόνο σε τέσσερις δημοσιογράφους, ένα άτομο από το Παρατηρητήριο «ZackieOh Justice Watch», ένα από τη Διεθνή Αμνηστία και ένα από ΛΟΑΤΚΙ οργάνωση να βρίσκονται στις συνεδριάσεις.

Η Αννυ Παπαρούσου, δικηγόρος της οικογένειας του ακτιβιστή, επανέλαβε ότι πρόκειται για μια υπόθεση με κοινωνικό ενδιαφέρον και θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα κάλυψής της σημειώνοντας πως  στη δίκη της Χρυσής Αυγής επιτράπηκαν φωτογραφίες.

Στο αίτημα συναίνεσε η υπεράσπιση, η οποία όμως ζήτησε να ληφθούν υπόψη οι υγειονομικοί κανόνες για την πανδημία. Υποστήριξε πως θα πρέπει η αίθουσα εκδίκασης να διαθέτει τα κατάλληλα οπτικοακουστικά μέσα για την προβολή του οπτικοακουστικού υλικού της δικογραφίας, προκειμένου να αποσαφηνιστεί η στάση του κάθε κατηγορούμενου.

Στη συνέχεια η υπεράσπιση ζήτησε νέα αναβολή μέχρι την απόφαση για τους άλλους τέσσερες αστυνομικούς και τον διασώστη, που εμπλέκονται στην υπόθεση. Τα πέντε άτομα έχουν μπει στο κάδρο των ευθυνών ύστερα από την ποινική δίωξη την οποία ζήτησε η οικογένεια του θύματος, η οποία όμως παρακάμφθηκε η οικογένεια με αποτέλεσμα να έχει μείνει αναπάντητο το ερώτημα για το εάν θα παραπεμφθούν σε δίκη.

Έξω από το δικαστήριο παραμένουν οι συγκεντρωμένοι από πολίτες και οργανώσεις – μεταξύ των οποίων και η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό», που ζητούν να αποδοθεί Δικαιοσύνη και άνοιξαν πανό, τα οποία γράφουν: «Η Zackie ζει», «Μην κλείνετε τα μάτια» και «Παλεύουμε ενάντια σε φασισμό, ρατσισμό, σεξισμό».

76

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση