Σκοταδιστικό Συνέδριο Γονιμότητας διοργανώνεται πάλι με ιερείς και στήριξη Πατούλη

Σκοταδιστικό Συνέδριο Γονιμότητας διοργανώνεται πάλι με ιερείς και στήριξη Πατούλη

«Συνέδριο Γονιμότητας» επιχειρείται και πάλι να διοργανωθεί με ομιλητές κυρίως άνδρες και ιερείς ενώ μπροστάρης εμφανίζεται ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Την εκδήλωση μάλιστα συνδιοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.


«Συνέδριο Γονιμότητας» επιχειρείται και πάλι να διοργανωθεί, αυτή τη φορά με ομιλητές περισσότερους ιεράρχες και με σαφέστατο ιδεολογικό πρόσημο. Το ντροπιαστικό συνέδριο γονιμότητας που είχε προγραμματιστεί να λάβει χώρα στις αρχές Ιουλίου στα Ιωάννινα, με ομιλητές κυρίως άνδρες πολιτικούς και ιερείς και ακυρώθηκε μετά από θύελλα αντιδράσεων, επαναφέρουν στην Κατερίνη υπό την μορφή εκδήλωσης. Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης κατέχει εξέχουσα θέση.

Όπως ενημερώνει η «Σχολή Γονέων – Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης», για το «μεγάλο Εθνικό θέμα του Δημογραφικού, της Υπογεννητικότητας αλλά και της Υπογονιμότητας των γυναικών θα μιλήσουν διαδικτυακά την Δευτέρα 8-11-2021 στις 20:00 ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης και ο Δρ. Ιατρικής Σχολής και Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγής κ. Κωνσταντίνος Πάντος στην Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης. Οι ομιλητές θα αναφερθούν και στο ακυρωθέν 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας που θα γινόταν το καλοκαίρι του 2021 στα Ιωάννινα».

Την εκδήλωση μάλιστα συνδιοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση


«Στόχος της εκδήλωσης είναι να υπογραμμίσουμε την αξία και την σημασία της ενημέρωσης γύρω από τα θέματα της γονιμότητας, να παρουσιάσουμε τη σημερινή εικόνα, η οποία ξεκάθαρα αναδεικνύει ότι η υπογεννητικότητα μαστίζει τη σύγχρονη κοινωνία, και ο βασικός λόγος που την χαρακτηρίζει είναι η έλλειψη γνώσης για τα ζητήματα της γονιμότητας.

Όραμα όλων όσων υπηρετούν την ανθρώπινη αναπαραγωγή είναι να μιλάμε για υπογονιμότητα μόνο σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν ουσιαστικοί ιατρικοί λόγοι. Να εκλείψουν τα ζευγάρια εκείνα που λόγω της ανεπαρκούς ενημέρωσης βρίσκονται αντιμέτωπα με προβλήματα υπογονιμότητας και καταλήγουν άτεκνα σε προχωρημένη ηλικία ανεξαρτήτως των προσπαθειών θεραπείας μέσω Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Η προαγωγή της γνώσης και πρόληψης μέσω οικογενειακού προγραμματισμού με συνεχιζόμενη εκπαίδευση αποτελούν βασικό πυλώνα διαφύλαξης της γονιμότητας, που μέσα από πολιτικές στρατηγικές θα αναχαιτίσουν τη δυσμενή για τη χώρα μας αρνητική δημογραφική εξέλιξη της γήρανσης και υπογεννητικότητας του πληθυσμού.

Η γνώση είναι η κινητήριος δύναμη εκείνη, που θα ευαισθητοποιήσει και θα ενδυναμώσει τον καθένα μας να προτάξει τη φωνή του για να διεκδικήσει το αύριο που είναι η δημιουργία οικογένειας έγκαιρα».

Ο Πατούλης άλλα λέει κι άλλα κάνει


Φάσκει και αντιφάσκει ο Γ. Πατούλης καθώς υπενθυμίζεται ότι μετά τις δικαιολογημένες αντιδράσεις της κοινωνίας, τον Ιούνιο είχε αποσύρει τη στήριξή του στο συνέδριο τονίζοντας μάλιστα: «Θεωρούμε αυτονόητη τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής σε πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο την ανάδειξη κι αντιμετώπιση ενός από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, όπως είναι το δημογραφικό πρόβλημα. Εξίσου αυτονόητη είναι και η απόσυρση της στήριξης που παρέχουμε, όταν οι διοργανωτές τέτοιων πρωτοβουλιών προσεγγίζουν το ζήτημα με τρόπο που προσβάλλει τις γυναίκες , αλλά και όλους μας, αναπαράγοντας πρότυπα που δεν ανταποκρίνονται στις δικές μας αντιλήψεις και αρχές».


 

Πηγή: thepressproject.gr

68

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση