Κρήτη: Καταγγελία για εγκληματική καθυστέρηση στη διάσωση προσφύγων

Κρήτη: Καταγγελία για εγκληματική καθυστέρηση στη διάσωση προσφύγων

Σοβαρή καθυστέρηση υπήρξε από την πλευρά των ελληνικών αρχών στην ανταπόκριση στο σήμα κινδύνου από τους επιβαίνοντες του σκάφους, σύμφωνα με τις διεθνείς οργανώσεις επιτήρησης περιστατικών κινδύνου στη θάλασσα.

Όπως καταγγέλλεται από την οργάνωση «Watch the med» μέσω της υπηρεσίας Alarm Phone η ενημέρωση για το ναυάγιο ήρθε στις 05:51 τα ξημερώματα της Κυριακής ενώ η κινητοποίηση του Λιμενικού έγινε αργά το μεσημέρι, περίπου 10 ώρες αργότερα.


Η επιχείρηση στήθηκε από το λιμενικό σώμα την Κυριακή για τη διάσωση σκάφους με μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή νότια της Παλαιόχωρας Χανίων.

Στο σκάφος που τους μετέφερε εισέρρευσαν νερά και εξέπεμψε σήμα κινδύνου το μεσημέρι της Κυριακής ενώ βρισκόταν κοντά στο Ελαφονήσι.

Προς βοήθεια έπλευσαν ένα φορτηγό πλοίο και ένα σκάφος του Λιμενικού από την Παλαιόχωρα. Με το σκάφος του Λιμενικού έγινε η μεταφορά πέντε ανδρών μετανάστες καθώς και η της σορού του νεκρού που άνδρα που πιθανότατα πνίγηκε όταν έπεσε στη θάλασσα. Οι υπόλοιποι 63 άνθρωποι επιβιβάστηκαν στο φορτηγό πλοίο “Harrison”.

Οι μετανάστες αναμένεται να φιλοξενηθούν το βράδυ στην Παλαιόχωρα και από Δευτέρα θα μεταφερθούν σε χώρο στα Χανιά.

Ανάμεσα στους 68 διασωθέντες βρίσκεται ένας άνδρας τραυματίας ενώ οι υπόλοιποι, μεταξύ των οποίων πέντε γυναίκες και τρία παιδιά, βρίσκονται σε καλή κατάσταση.


 

Πηγή: tvxs.gr

12

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση