Ενας νεκρός και ένας αγνοούμενος από ναυάγιο προσφύγων στην Κρήτη

Ενας νεκρός και ένας αγνοούμενος από ναυάγιο προσφύγων στην Κρήτη

Εναν νεκρό και έναν τραυματία πρόσφυγα άφησε πίσω του το ναυάγιο σκάφους με 70 ανθρώπους στα νότια της Κρήτης. Στο σκάφος σημειώθηκε εισροή υδάτων, ενώ έπλεε στα ανοιχτά των Χανίων περίπου στην περιοχή του Ελαφονησίου.

Σε βοήθεια του σκάφους έπλευσε το φορτηγό πλοίο «Harrison», σημαίας Νήσων Μάρσαλ, το οποίο περισυνέλεξε συνολικά 63 πρόσφυγες. Ακόμα πέντε άνθρωποι επιβιβάστηκαν σε σκάφος του Λιμενικού που έπλευσε από την Παλαιόχωρα και το οποίο περισυνέλεξε και τη σορό ενός άνδρα που πνίγηκε όταν έπεσε στο νερό, ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ίδιων των προσφύγων, ακόμα ένας άνθρωπος που ήταν μαζί τους αγνοείται.

Ακόμα τέσσερις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, με την κατάσταση ενός εξ αυτών να κρίνεται σοβαρότερη, ενώ μεταξύ των διασωθέντων βρίσκονται πέντε γυναίκες και τρία παιδιά. Ολοι οι διασωθέντες αποβιβάστηκαν στην Παλαιόχωρα, ενώ κατάγονται κατά δήλωσή τους από τη Συρία. Το βράδυ της Κυριακής οι διασωθέντες φιλοξενήθηκαν στον ενοριακό χώρο «Αγία Σοφία» στην περιοχή της Κουντούρας, λίγο έξω από την Παλαιόχωρα, ενώ σήμερα αναμένεται να μεταφερθούν σε χώρο που διαμορφώνεται στα Χανιά.

Σύμφωνα πάντως με τις διεθνείς οργανώσεις επιτήρησης περιστατικών κινδύνου στη θάλασσα από την πλευρά των ελληνικών αρχών υπήρξε τεράστια καθυστέρηση στην ανταπόκριση στο σήμα κινδύνου από του επιβαίνοντες του σκάφους. Όπως καταγγέλλεται από την οργάνωση «Watch the med» μέσω της υπηρεσίας Alarm Phone η ενημέρωση για το ναυάγιο ήρθε στις 05:51 τα ξημερώματα της Κυριακής ενώ η κινητοποίηση του Λιμενικού έγινε αργά το μεσημέρι, περίπου 10 ώρες αργότερα.

Πηγή: efsyn.gr

70

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση