Εκατοντάδες μετανάστες στη Μανωλάδα ζητούν να εμβολιαστούν, αλλά τους το αρνούνται λόγω έλλειψης ΑΜΚΑ

Εκατοντάδες μετανάστες στη Μανωλάδα ζητούν να εμβολιαστούν, αλλά τους το αρνούνται λόγω έλλειψης ΑΜΚΑ

Το θέμα του εμβολιασμού τους κατά του κοροναϊού έθεσαν μεταξύ άλλων μετ’ επιτάσεως πάνω από 300 μετανάστες εργάτες γης στη Μανωλάδα σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν , εκλέγοντας μάλιστα και επιτροπή για την προώθηση των αιτημάτων τους.


Ειδικότερα διεκδικούν την έκδοση νομιμοποιητικών εγγράφων όλων των εργαζομένων στα χωράφια της ευρύτερης περιοχής της Μανωλάδας, την άμεση έκδοση ΑΜΚΑ όλων των εργαζομένων και τον άμεσο εμβολιασμό ανεξαρτήτως προϋποθέσεων. Την άμεση έκδοση των εγγράφων σε όλους όσοι τα έχασαν στη φωτιά του καταυλισμού. Τον άμεσο εμβολιασμό όλων για τον Covid-19. Ζητούν επίσης ασφαλιστική κάλυψη όλων των εργαζομένων, ιατροφαρμακευτική και συνταξιοδοτική, ένα ένσημο για κάθε μέρα εργασίας, αξιοπρεπές μεροκάματο και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Επίσης ζητούν λύση στα προβλήματα στέγασης και καθαριότητας. «Είναι ανάγκη να γίνουν όλες εκείνες οι αναγκαίες υποδομές ώστε να βγούμε επιτέλους από τις τρώγλες στις οποίες ζούμε. Η υγεία μας επιβαρύνεται μέσα στα νάιλον, στα κουνούπια και τις ακαθαρσίες», σημειώνουν στο ψήφισμά τους οι εργάτες γης και ταυτόχρονα ενώνουν τις φωνές τους με τους Έλληνες εργαζόμενους ζητώντας ενίσχυση των δομών Υγείας της περιοχής με γιατρούς και νοσηλευτές για την κάλυψη των αναγκών Ελλήνων και μεταναστών.

Σημειώνεται, ότι στην ευρύτερη περιοχή της Μανωλάδας υπολογίζεται ότι διαμένουν κατά περιόδους σε καταυλισμούς περίπου 7.000 μετανάστες εργάτες γης.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι χωρίς χαρτιά και αυτό αποτυπώνεται στο γεγονός ότι έχουν εμβολιαστεί μόλις 150 μετανάστες ενώ ακριβώς αυτή η έλλειψη νομιμοποιητικών εγγράφων αποτελεί το κύριο εμπόδιο για να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο κατά του κοροναϊού, καθώς οι ίδιοι δηλώνουν ότι θέλουν να εμβολιαστούν.

Για το θέμα μάλιστα υπήρξε παρέμβαση και από τον Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή στην προ ημερησίας συζήτηση την προηγούμενη Δευτέρα, με τον γενικο γραμματέα του ΚΚΕ να χαρακτηρίζει ντροπή και εξοργιστική στην κατάσταση με την άγρια εκμετάλλευση των εργατών.

Μάλιστα κατήγγειλε ότι ενώ ζητούν οι ίδιοι οι μετανάστες να εμβολιαστούν, για να τους αποθαρρύνουν οι επιτήδειοι στην περιοχή, διαδίδουν ψευδώς ότι υπάρχει έλλειψη εμβολίων.


 

Πηγή: tvxs.gr

24

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση