Επέμβαση αστυνομικών απέτρεψε τη 18η γυναικοκτονία

Επέμβαση αστυνομικών απέτρεψε τη 18η γυναικοκτονία

Από το ρεπορτάζ του grtimes.gr

Στις 8 το πρωί, χτες, το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε κλήση από γυναίκα που καλούσε σε βοήθεια, προλαβαίνοντας να δώσει μόνο τη διεύθυνση (χωρίς το ακριβές στίγμα και την περιοχή) καθώς ο άνδρας που την απειλούσε προσπαθούσε να της κλείσει το τηλέφωνο.

Από το κέντρο αστυνομικοί πήραν εντολή να διερευνήσουν όλες τις πιθανές διευθύνσεις, να βρουν την οικία ώστε να διερευνήσουν υπόθεση ενδοικογενειακής βίας και να επέμβουν εάν και εφόσον χρειαστεί. Όταν δύο αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, έφτασαν στο σημείο, στο κουδούνι υπήρχε ένα γυναικείο όνομα το οποίο όμως δεν άνοιξε ποτέ. Παρ’ όλα αυτά βρήκαν τρόπο να εισέλθουν στην πολυκατοικία και ανεβαίνοντας τις σκάλες άκουσαν φωνές μέσα από συγκεκριμένο διαμέρισμα.

Έσπασαν τη πόρτα και ακινητοποίησαν τον δράστη

Άμεσα από τους αστυνομικούς δόθηκαν εντολές στον δράστη να πετάξει το μαχαίρι και να παραδοθεί, ωστόσο εκείνος ενώ σταμάτησε να χτυπά τη γυναίκα, μπροστά στα έντρομα μάτια του ανήλικου παιδιού, το οποίο είναι ΑμεΑ, έστρεψε το μαχαίρι στον εαυτό του και άρχισε να αυτοτραυματίζεται στον λαιμό. Οι αστυνομικοί του αφαίρεσαν το μαχαίρι και στη συνέχεια τον συνέλαβαν.

Η γυναίκα που τραυματίστηκε – ευτυχώς ελαφρά- στο λαιμό μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ ο φερόμενος ως δράστης οδηγήθηκε στο ΑΤ Λευκού Πύργου, όπου διενεργείται προανάκριση.

 

25