Πώς μία viral φωτογραφία έκανε καλύτερη τη ζωή δύο προσφύγων

Πώς μία viral φωτογραφία έκανε καλύτερη τη ζωή δύο προσφύγων

Όχι μόνο χίλιες λέξεις αλλά πολλά περισσότερα είπε η συγκινητική εικόνα του Τούρκου

Πέρσι, η φωτογραφία του Mehmet Aslan, “Hardship of Life” κυκλοφόρησε σε όλα τα timelines, βραβεύτηκε και τώρα, έδωσε το σωστό happy ending.

Όχι μόνο χίλιες λέξεις αλλά πολλά περισσότερα είπε η συγκινητική εικόνα του Τούρκου φωτογράφου με τους ακρωτηριασμένους μπαμπά και γιο στη βομβαρδισμένη Συρία. Κέρδισε το βραβείο καλύτερης φωτογραφίας για το 2021 στα Siena International Photo Awards και ευτυχώς, δεν έμεινε στο αρχείο ως μία από τις πιο ανθρώπινες και σημαντικές στιγμές της χρονιάς.

Η ομάδα που διοργάνωσε τα φωτογραφικά βραβεία έκανε μια crowdfunding καμπάνια για να ενισχύσει οικονομικά τον Munzir και τον Mustafa, οι οποίοι έδωσαν δύναμη σε όλους μας. Και ο κόσμος ανταποκρίθηκε. Κατάφεραν να συγκεντρώσουν το απαραίτητο χρηματικό ποσό ώστε οι δύο ήρωες να νοσηλευτούν σε εξειδικευμένο ορθοπεδικό κέντρο κοντά στην Μπολόνια και έφυγαν για την Ιταλία με τη συνεργασία της εθελοντικής οργάνωσης Caritas.

 

φωτογραφία

 

“H δύναμη της συγκεκριμένης φωτογραφίας, στην οποία πατέρας και γιος βρίσκουν τη δύναμη να χαμογελούν παρά τα όσα τους συνέβησαν, κατάφερε να μετατραπεί σε έμπρακτη και πολύτιμη στήριξη” δήλωσε ο Luca Venturi, καλλιτεχνικός διευθυντής του Siena International Photo Awards. Επίσης, ο ίδιος ο Mehmet, πόσταρε στο προφίλ του στο instagram δύο νέες φωτογραφίες με τον μπαμπά και το παιδί, που συνεχίζουν να χαμογελούν αναμένοντας τη νέα τους ζωή.

Και κάπως ετσι, μία φωτογραφία και η βοήθεια του κόσμου απέδειξαν πώς είναι η αλληλεγγύη στην πράξη χωρίς να μένει στα likes και τα shares.

Πηγή: joinradio.gr

19

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση