Παντελής Καναράκης: Αποσύρεται η φωτογράφιση ως Ιησούς Χριστός μετά τον σάλο

Παντελής Καναράκης: Αποσύρεται η φωτογράφιση ως Ιησούς Χριστός μετά τον σάλο

Δεν θα δοθεί τελικά στην κυκλοφορία η φωτογράφιση του Παντελή Καναράκη ως Ιησούς Χριστός. Δικαιώθηκαν οι 7 ιερείς που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη εναντίον του ηθοποιού.


Αποσύρεται η φωτογράφιση του Παντελή Καναράκη στο περιοδικό «Κοίτα», όπου απεικονίζεται ως άλλος Ιησούς Χριστός να ποζάρει με ακάνθινο στεφάνι και με τους συνεργάτες του, να αναπαριστούν τον Μυστικό Δείπνο, μετά τις αντιδράσεις και τον σάλο που ξέσπασε.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή «Mega Καλημέρα», μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν αλλά και την προφυγή 7 ιερέων στη Δικαιοσύνη, οι οποίοι ζητούσαν να μην κυκλοφορήσει το έντυπο, το περιοδικό αποσύρει τελικά τη φωτογράφιση του ηθοποιού, με τη διοίκηση του περιοδικού να δίνει τις δικές του εξηγήσεις.

«Το συγκεκριμένο concept είχε σαν στόχο να κάνει ένα κοινωνικό σχόλιο για την κατάντια του πλανήτη, τις αρρώστεις, τους πολέμους και όλα τα δεινά που μαστίζουν αυτή τη στιγμή την ανθρωπότητα. Για αυτό και οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύγχρονο άνθρωπο να φορά ακάνθινο στεφάνι που συμβολίζει τα δεινά […] Λυπάμαι βαθύτατα εάν η τελική εικόνα έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμέναμε. Σεβόμενοι όμως τις ενστάσεις που προκλήθηκαν, είμαστε πρόθυμοι να μην κυκλοφορήσουμε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες και εφόσον το έντυπο δεν έχει βγει προς κυκλοφορία ακόμα, δεν θα βγει, διότι σκοπός μας δεν ήταν να προκαλέσουμε», αναφέρει ο εκδότης του περιοδικού.

Τι αναφέρει η επιστολή των 7 Ιερέων:

«Μετά από μια δύσκολη διετία πανδημίας που δοκίμασε τα όρια της ανθρωπότητας, εν καιρώ ενός πολέμου με χιλιάδες θύματα μετά την εισβολή μιας Ορθοδόξου χώρας σε μια άλλη και ενώ διανύουμε τη Μεγάλη Σαρακοστή, με τους Χριστιανούς να νηστεύουν και σήμερα να ψάλλουν τους Α Χαιρετισμούς της Παναγίας, κάποιοι κακόβουλα και με σαφή ρατσιστικά σχέδια εις βάρος των Χριστιανών, επιλέγουν να εξευτελίσουν το όνομα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού με προκλητικές φωτογραφήσεις σε περιοδικά.

Με βαση το νομικό τμήμα του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη εναντίον του κου Παντελή Καναράκη και ζητούμε να αποσυρθεί το συγκεκριμένο τεύχος του περιοδικού».


 

Πηγή: news247.gr

872

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση