Σχετικά με το πολυδύναμο κέντρο αστέγων του Δήμου Αθηναίων

Σχετικά με το πολυδύναμο κέντρο αστέγων του Δήμου Αθηναίων

Πριν λίγες μέρες λάβαμε από φίλο του συντονιστικού, φωτογραφίες μέσα από τους κοιτώνες στο πολυδύναμο κέντρο αστέγων στην πλατεία Βάθης.


Να θυμίσουμε ότι το εν λόγω κτήριο ανακαινίστηκε πλήρως το 2019 με λεφτά του ΔΟΜ συνολικής αξίας 1.357.887 € και εν συνέχεια παραχωρήθηκε στο Δήμο Αθηναίων.

Η εταιρεία που έλαβε το έργο είναι η γνωστή STAT Α.Τ.Ε που φαίνεται ότι έχει έφεση στο ζεστό χρήμα που διακινήθηκε για δημιουργία δομών φιλοξενίας προσφύγων στη χώρα μας (Ριτσώνα, Νέα Καβάλα, Σέρρες).

Ο δήμος Αθηναίων και προσωπικά ο δήμαρχος Κ. Μπακογιάννης, από το 2020 μας ενημερώνει ότι

Η σίτιση των ωφελουμένων, που θα περιλαμβάνει τρία γεύματα ημερησίως (πρωινό, μεσημεριανό γεύμα, δείπνο), θα πραγματοποιείται στη δομή ενώ θα υπάρχει φύλαξη και σχολαστική καθημερινή καθαριότητα όλων των χώρων του κτιρίου. ”

Από ότι φαίνεται από τις φωτογραφίες, η καθαριότητα (και η γενικότερη συντήρηση) έπαψε να είναι μέλημα του Δήμου, όπως επίσης και η σίτιση, μετά το πρόσφατο περιστατικό όπου υπάλληλοι του δήμου ενημέρωναν τους άστεγους να απευθυνθούν σε συλλογικότητες που ανήκουν στο ΣΟΔΑΑ και επουδενί δεν έχουν καμία σχέση με το δήμο ή το ευρύτερο κρατικό μηχανισμό.

Η ανικανότητα συναντάει τη ρεμούλα μιας και 2 χρόνια μετά την ολική ανακαίνιση του κτηρίου αλλά και τη δέσμευση του δημάρχου για παροχή βασικών υπηρεσιών στους άστεγους συμπολίτες μας, φαίνεται το παραμύθι να έχει ήδη καταρρεύσει.


Πηγές:

https://www.statcon.gr/%ce%ad%cf%81%ce%b3%ce%b1/
https://www.statcon.gr/erga-rest/%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%85%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%bc%ce%bf-%ce%ba%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf-%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%b3%cf%89%ce%bd/
https://www.facebook.com/watch/?v=512385839395980
https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/336182_kataggelloyn-ton-k-mpakogianni-oti-oikeiopoieitai-syllogiki-koyzina

 

Πηγή: sodaa.espivblogs.net

100

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση