Μεγάλη διαδήλωση αλληλεγγύης στους απεργούς της COSCO

Μεγάλη διαδήλωση αλληλεγγύης στους απεργούς της COSCO

Με το σύνθημα, «χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», και με βροχή χειροκροτημάτων χιλιάδες διαδηλωτές που ήρθαν μαζικά από όλη την Αττική, μετά την ολοκλήρωση των πρωτομαγιάτικων απεργιακών συγκεντρώσεων, υποδέχτηκαν τους λιμενεργάτες της COSCO


Με το σύνθημα, «χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», και με βροχή χειροκροτημάτων χιλιάδες διαδηλωτές που ήρθαν μαζικά από όλη την Αττική, μετά την ολοκλήρωση των πρωτομαγιάτικων απεργιακών συγκεντρώσεων, υποδέχτηκαν τους λιμενεργάτες της COSCO που με το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ έφτασαν στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO και στο καθορισμένο αγωνιστικό γλέντι.

 

Νωρίτερα λιμενεργάτες της COSCO έφτασαν στον χώρο με μηχανοκίνητη πορεία που πραγματοποίησαν στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά, με κορναρίσματα και συνθήματα. Έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα και συνθήματα από τους διαδηλωτές που βρίσκονται μαζικά στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO δίνοντας δύναμη στον αγώνα τους.

 

Μ. Μπεκρής: Η μαζική σας παρουσία μας δίνει δύναμη – Όλοι για έναν και ένας για όλους


Τους χιλιάδες εργαζόμενους από όλους τους κλάδους από κάθε γειτονιά της Αττικής, που συνεχώς καταφθάνουν στις προβλήτες της COSCO, και συνεχίζουν ακόμη και τώρα να έρχονται για να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στον αγώνα των απεργών λιμενεργατών, χαιρέτησε ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ,

 

Αυτή η μαζική παρουσία, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, μας δίνει δύναμη, μας εμψυχώνει για να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τη μάχη που δίνουμε για ικανοποιητική ΣΣΕ, για μέτρα προστασίας στους χώρους, για να γυρνάμε σώοι στο σπίτι μας, τόνισε.

Ο Μ. Μπεκρής κατήγγειλε το όργιο τρομοκρατίας που εκτυλίχθηκε χθες στο λιμάνι κατά των απεργών. Σημείωσε ότι οι δυνάμεις καταστολής, με εντολή της κυβέρνησης λειτούργησαν ως μπράβοι για λογαριασμό της COSCO και των εφοπλιστών, κατά εργατών που δίνουν τη μάχη για καλύτερα μεροκάματα, για καλύτερη ζωή.

Τόνισε πως ότι και να κάνουν, η μάχη θα είναι νικηφόρα και θα αποτελεί φάρο για την κλιμάκωση της πάλης, για κάθε χώρο δουλειάς, σε όλους τους εργαζόμενους, παντού. Για να κλιμακώσουν τους αγώνες για την ικανοποίηση των αναγκών τους.

«Είναι σίγουρο ότι τις επόμενες μέρες θα ξανασμίξουμε», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως οι εργαζόμενοι της COSCO αισθάνονται περήφανοι που μετά από 12 χρόνια γιορτάζει η εργατική τάξη την πανεργατική Πρωτομαγιά εδώ στις προβλήτες της COSCO.

«Όλοι για έναν και ένας για όλους», είπε, για να καταχειροκροτηθεί και να αντηχήσει σε όλο το λιμάνι το σύνθημα:«Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».


 

Πηγή: 902.gr μέσω imerodromos.gr

109

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση