Νεκρός 28χρονος εργάτης από έκρηξη σε εργοστάσιο βιομάζας στα Γρεβενά

Νεκρός 28χρονος εργάτης από έκρηξη σε εργοστάσιο βιομάζας στα Γρεβενά

Τη διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στην έκρηξη και τον σοβαρό τραυματισμό του 28 χρόνου εργαζόμενου και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός δεύτερου στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της Αlfa Wood στα Γρεβενά, ανέλαβε το προανακριτικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έπειτα από εντολή του εισαγγελέα Γρεβενών.

Κατέληξε ο νεαρός που νοσηλευόταν, τις τελευταίες ώρες, με βαριά εγκαύματα σε κρίσιμη κατάσταση στο «Παπανικολάου», στη Θεσσαλονίκη, μετά τη χθεσινή έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο ξυλείας και βιομάζας στα Γρεβενά.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας διερεύνησης αιτιών που ξεκίνησε, ορίστηκε τετραμελής επιτροπή από πραγματογνώμονες, αποτελούμενη από δύο μηχανολόγους, έναν ηλεκτρολόγο μηχανικό κι έναν χημικό μηχανικό, που μετά από διεξοδική έρευνα θα συντάξει το σχετικό πόρισμα που θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών Αντώνη Καλαϊδόπουλο, «το κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων θα ξεκινήσει τις έρευνες μόλις η εταιρία αντλήσει τα νερά που έχουν κατακλύσει το χώρο που σημειώθηκε η έκρηξη και η ακολούθησε η πυρκαγιά».

Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Γρεβενών σημειώνει ότι «το ατύχημα συνέβη από έκρηξη στον λέβητα της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής» και επισημαίνει ότι η εταιρεία κατασκευής του εργοστασίου, «που είχε την ευθύνη για τη συντήρηση δεν τήρησε τα μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα ένας συνάδελφος να δίνει μάχη για τη ζωή του με πολλαπλά τραύματα». Επίσης, ζητούν «την πλήρη διερεύνηση του ατυχήματος και την πραγματική τιμωρία των υπευθύνων» και απαιτούν από τις ελεγκτικές υπηρεσίες του Κράτους «να πραγματοποιούν αιφνίδιους ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων υγείας και ασφαλείας στην εργασία».

Πηγή: https://thepressproject.gr

12

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση