Θεσσαλονίκη: Μαθητής λυκείου κατηγορείται ότι βίασε δύο συμμαθήτριές του

Θεσσαλονίκη: Μαθητής λυκείου κατηγορείται ότι βίασε δύο συμμαθήτριές του

Δύο μαθήτριες της Γ’ Λυκείου στην Θεσσαλονίκη κατήγγειλαν συμμαθητή τους για βιασμό τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2021,  ενώ τις απείλησε ότι θα πάθουν κακό εάν δεν συνευρεθούν μαζί του.Oπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, η πράξη σε βάρος της πρώτης μαθήτριας τελέστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και ένα μήνα αργότερα σε βάρος της δεύτερης. Οι καταγγελλόμενες σεξουαλικές κακοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε υπαίθριους χώρους. Οι δύο μαθήτριες γνώριζαν τον 17χρονο μέσα από κοινές παρέες καθώς τον καιρό εκείνο φοιτούσαν στο ίδιο σχολείο.

Οι δύο καταγγέλλουσες, μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, απευθύνθηκαν στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο ανήλικος αρνήθηκε την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή που του αποδίδεται. Ισχυρίστηκε ότι η μία καταγγέλλουσα ήθελε να τον εκδικηθεί επειδή την είχε απορρίψει ερωτικά, ενώ η δεύτερη τον κατήγγειλε για προσωπικούς της λόγους.

Μετά την απολογία του, ανακρίτρια και εισαγγελέας άφησαν τον κατηγορούμενο ελεύθερο υποχρεώνοντάς τον να ακολουθήσει αναμορφωτικό μέτρο, μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης. Η ανάθεση της επιμέλειάς ανατέθηκε σε επιμελητές ανηλίκων.

Πηγή: koutipandoras.gr

43

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση