Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες από το χθεσινό όργιο καταστολής στο ΑΠΘ

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες από το χθεσινό όργιο καταστολής στο ΑΠΘ

Την οργή φοιτητών, καθηγητών και της κοινωνίας έχει προκαλέσει η συνεχής αστυνομοκρατία  και το όργιο καταστολής από τα ΜΑΤ στους χώρους του Αριστοτελείου.

Κυβέρνηση και ΕΛ.ΑΣ. έχουν αναγάγει σε κεντρική στρατηγική την ένταση με αιχμή την εγκαθίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας εντός των χώρων των ΑΕΙ, προκαλώντας καθημερινά βίαια περιστατικά με την παρουσία των ΜΑΤ.

Σήμερα το πρωί, οι δύο φοιτητές, 22 και 24 ετών, που συνελήφθησαν κατά τα χθεσινά επεισόδια οδηγούνται στον εισαγγελέα. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης και οπλοκατοχή (κρατούσαν κοντάρια).

Ενόψει της μεταγωγής τους στον εισαγγελέα, φοιτητές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα Δικαστήρια.

Η χθεσινή ημέρα στιγματίστηκε από ακόμη έναν γύρο έντασης, μετά από κινητοποίηση των φοιτητών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την αστυνομική παρουσία εντός σχολών, αλλά και το όργιο καταστολής των τελευταίων ημερών που έφερε και τον σοβαρό τραυματισμό φοιτητή στο κεφάλι από κρότου-λάμψης.

Χαρακτηριστικό είναι πως, όπως αναφέρει και η «Εφ.Συν.» σε σημερινό ρεπορτάζ της, η αστυνομική βία και η ένταση που πυροδοτούν τα ΜΑΤ έφερε αντιδράσεις ακόμη και από καθηγητές που έκαναν μάθημα, ενώ ήδη αστυνομικοί έχουν ζητήσει την απομάκρυνση των δυνάμεων καταστολής από τα ΑΕΙ.

Πηγή: https://www.efsyn.gr

40

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση