Συγκρατημένη αισιοδοξία για τον αριστούχο «Σαμιώτη» από τη Γουινέα

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τον αριστούχο «Σαμιώτη» από τη Γουινέα

Μέχρι το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έφτασαν οι φωνές διαμαρτυρίας από τη Σάμο για την περίπτωση του 19χρονου Σισσέ («Σισσέ, όπως Σαϊντού», «Εφ.Συν.», 20/6/22), του βραβευμένου μαθητή Λυκείου με καταγωγή από τη Γουινέα που κινδυνεύει με απέλαση, αφού πριν από λίγο καιρό τού κοινοποιήθηκε και η δεύτερη απορριπτική απόφαση της Υπηρεσίας Ασύλου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, άνθρωποι του υπουργείου και της εν λόγω υπηρεσίας επικοινώνησαν με τη ΜΚΟ «Μετάδραση» που έχει αναλάβει την υποστήριξη του νεαρού, κλείνοντας άμεσα νέο ραντεβού για την υποβολή μεταγενέστερου αιτήματος, ώστε να εξεταστεί εκ νέου η υπόθεσή του.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απόφαση αυτή η Υπηρεσία κατέληξε όχι μόνο λόγω των αντιδράσεων και του όποιου πολιτικού κόστους μπορεί να έχει ο αντίκτυπος αυτής της ιστορίας, αλλά και εξαιτίας πολλών και σοβαρών παραλείψεων που εντοπίζονται στην αιτιολόγηση της απορριπτικής απόφασης, ειδικά της δευτεροβάθμιας, η οποία επιεικώς μόνο ως προβληματική μπορεί να χαρακτηριστεί. Λίγα λεπτά μετά τη γνωστοποίηση της θετικής αυτής εξέλιξης, η «Εφ.Συν.» επικοινώνησε με τον Σισσέ, που δηλώνει πλέον «χαρούμενος» και «αισιόδοξος» για το μέλλον.

Φανερά ανακουφισμένος και μιλώντας στα ελληνικά για την περιπέτεια που βίωσε όλα αυτά τα χρόνια, θυμάται τις πρώτες ημέρες μετά την πρώτη απορριπτική. «Μόλις είχα πάει σχολείο και είχα άγχος. Αγχώθηκα τόσο, ώστε σκέφτηκα να σταματήσω. Δεν μπορούσα να συνεχίσω τα μαθήματα. Ωστόσο βρήκα τη δύναμη και συνέχισα. Είμαι αισιόδοξος και όλοι πρέπει να ξέρουμε ότι μας περιμένει πάντα το καλύτερο, αρκεί να προσπαθήσουμε. Η ζωή δεν σταματάει στην πρώτη δυσκολία», τονίζει.

Οταν όμως ήρθε και η δεύτερη απορριπτική, αρχές Μαρτίου, τότε σκέφθηκε ότι «Οι Ελληνες (εννοεί τους αρμόδιους) δεν μας θέλουν εμάς τους ξένους». Υστερα από λίγες ημέρες πήρε μέρος και στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου ώστε, όπως λέει, να τιμήσει τη χώρα που τον φιλοξενεί. «Νιώθω πλέον Σαμιώτης», υπογραμμίζει, αφού οι σχέσεις που έχει αναπτύξει σε φιλικό και προσωπικό επίπεδο του επιτρέπουν να έχει μια ολοκληρωμένη κοινωνική ζωή, με τους φίλους του στο ποδόσφαιρο, να βγαίνει με συμμαθητές και φίλους που του συμπαραστέκονται και να ζει μια κανονική εφηβική ηλικία.

«Θέλω να σπουδάσω Γαλλική Φιλολογία και στη συνέχεια να γίνω διερμηνέας», μας εκμυστηρεύεται αφού ήδη μιλάει «8-9 γλώσσες», όπως λέει γελώντας και αγναντεύοντας με αισιοδοξία το μέλλον.

Πηγή: https://www.efsyn.gr

47

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση