Τέξας: Στους 53 οι νεκροί μετανάστες σε φορτηγό που τους μετέφερε, από θερμοπληξία και αφυδάτωση

Τέξας: Στους 53 οι νεκροί μετανάστες σε φορτηγό που τους μετέφερε, από θερμοπληξία και αφυδάτωση

Aπο το ρεπορτάζ του tvxs.gr

Στους 53 νεκρούς έφτασαν οι νεκροί την Τετάρτη 29 Ιουνίου από την τραγωδία στο Σαν Αντόνιο, στην πολιτεία Τέξας όπου δεκάδες μετανάστες βρέθηκαν νεκροί ή εξαντλημένοι από θερμοπληξία μέσα στο ρυμουλκό φορτηγού. Έπειτα από μια ημέρα που η θερμοκρασία ήταν σχεδόν 40° Κελσίου, έπασχαν από θερμοπληξία και οξεία αφυδάτωση.

Υπενθυμίζεται ότι το μακάβριο εύρημα έγινε το βράδυ της Δευτέρας 27 Ιουνίου, όταν υπάλληλος του δήμου του Σαν Αντόνιο άκουσε απεγνωσμένη έκκληση για βοήθεια κοντά στον δρόμο όπου εργαζόταν και μπόρεσε να μισανοίξει την πόρτα του ρυμουλκού της νταλίκας. Οι Αρχές ανέσυραν από το φορτηγό 46 πτώματα και 16 ανθρώπους που «είχαν τις αισθήσεις τους», ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, και τους διακόμισαν σε κοντινά νοσοκομεία.

Όπως ανακοίνωσαν την Τετάρτη 29 Ιουνίου οι αρχές μετανάστευσης των ΗΠΑ  άλλοι έντεκα άνθρωποι συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της περιοχής, πρόσθεσαν, χωρίς να διευκρινίσουν τη σοβαρότητα της κατάστασής τους.

Προηγούμενος επίσημος απολογισμός, που ανακοινώθηκε την Τρίτη, έκανε λόγο για 51 νεκρούς, 39 άνδρες και 12 γυναίκες. Από τα 53 θύματα, 27 ήταν υπήκοοι Μεξικού, 14 Ονδούρας, 7 Γουατεμάλας και 2 Ελ Σαλβαδόρ, ανέφερε από τη δική του πλευρά ο Φρανσίσκο Γκαρντούνιο, επικεφαλής της υπηρεσίας μετανάστευσης του Μεξικού.

68

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση