#antiratsistikigiorti 15η Αντιρατσιστική Γιορτή, 24 και 25 Σεπτέμβρη, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

#antiratsistikigiorti 15η Αντιρατσιστική Γιορτή, 24 και 25 Σεπτέμβρη, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

PUSHBACK στον ρατσισμό!
Το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτέμβρη, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο (Ιερά Οδός 75) στην Αθήνα, θα γίνει η 15η Αντιρατσιστική Γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό”. Με συναυλίες, πάνελ συζήτησης, κινηματογράφο, εκθέσεις φωτογραφίας, σκίτσου και βιβλίου, δρώμενα, παιδότοπο και διεθνή κουζίνα. Σας καλούμε σε ένα μεγάλο πανηγύρι συνύπαρξης, αλληλεγγύης και αντίστασης, ιδεών και πολιτισμού, σε έναν πανεπιστημιακό χώρο όμορφο και φιλόξενο.

Πρόσφυγες-προσφύγισσες και μετανάστ(ρι)ες, ντόπιοι-ες νέες και νέοι, εργαζόμενες και εργαζόμενοι, άνεργοι και άνεργες, σωματεία, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές κινήσεις, τοπικές συλλογικότητες, ομάδες δικαιωμάτων, άτομα της lgbtqi+ κοινότητας, φεμινιστικές οργανώσεις, αναπηρικές κινήσεις, θα είμαστε εκεί. Θα διαδηλώσουμε μαζί για μια ζωή χωρίς συμβιβασμούς με όπλο μας την αλληλεγγύη και τον κοινό αγώνα. Απέναντι σε νόμους, θεσμούς και κυβερνήσεις, σε ένα απάνθρωπο σύστημα που καθημερινά υποβαθμίζει τα δικαιώματα όλων μας μαζί και καθενός/μιας μας ξεχωριστά.
Στη 15η Αντιρατσιστική Γιορτή ενώνουμε την φωνή μας με τους πρόσφυγες και τις προσφύγισσες που αντιμετωπίζουν καθημερινά τον πιο στυγνό και απάνθρωπο θεσμικό ρατσισμό.Με χιλιάδες ανθρώπους να επαναπροωθούνται παράνομα στο Αιγαίο και στον Έβρο, να φυλακίζονται για μήνες στα hot spot της ντροπής, με τις ευλογίες και τη συνενοχή της ΕΕ. Με διώξεις και το στίγμα του «ανθέλληνα» να αποδίδεται από επίσημα κυβερνητικά χείλη σε όποιους-ες τολμούν να καταγγείλλουν το όργιο των pushbacks. Με εξώσεις προσφύγων από τα διαμερίσματα και από τα στρατόπεδα της ενδοχώρας και δηλωμένη πρόθεση να μπει λουκέτο σε πολλά από τα προσφυγικά καμπ της ενδοχώρας.
Η 15η Αντιρατσιστική Γιορτή δηλώνει επίσης αλληλέγγυα με τους μετανάστες και τις μετανάστριες που ζουν στη χώρα. Που αντιμετωπίζονται ως “λαθραίοι” ενώ ακόμα κι αν ήδη ζουν στην ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, βιώνουν ανυπέρβλητα εμπόδια συνέχισης της νόμιμης παραμονής τους στην χώρα και απόδοσης ιθαγένειας στα παιδιά τους.
Λίγο μετά την εκκίνηση της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» σε δεύτερο βαθμό, απαντάμε με ενότητα και αγώνα στην ακροδεξιά και την φασιστική απειλή, απαιτώντας να παραμείνουν στη φυλακή οι εγκληματίες.
Αντιστεκόμαστε στον πόλεμο και στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν, στην κούρσα των εξοπλισμών, στον εθνικισμό και στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες. Απέναντί τους αντιτάσσουμε τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών.
Τέλος, αγωνίστριες και αγωνιστές ενάντια στη έμφυλη καταπίεση, και lgbtqi+ άτομα αναζητούμε τους τρόπους και ανιχνεύουμε τους συμμάχους στον αγώνα για κοινωνική ισοτιμία. Απαιτούμε δικαιοσύνη στα θύματα των βιασμών και των γυναικοκτονιών, αγωνιζόμαστε για την ανατροπή σεξιστικών νόμων και θεσμών.
Το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτέμβρη λοιπόν, σας περιμένουμε όλες-ους-α στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Σε μια εκδήλωση από εκείνες που είμαστε περήφανοι και περήφανες όταν φιλοξενούνται στα ελληνικά πανεπιστήμια αντί για τα ΜΑΤ και την Πανεπιστημιακή αστυνομία. Ελάτε στην Γιορτή μας λοιπόν με διάθεση αλληλεγγύης και αντίστασης. Σε ένα φεστιβάλ απελευθέρωσης και ελεύθερης έκφρασης όπου επιχειρούμε την αρμονική συνύπαρξη ήχων, χρωμάτων και γεύσεων.
Για έναν κόσμο που να χωράει πολλούς κόσμους, κάνουμε PUSHBACK στον ρατσισμό!
571

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση