Ανακοίνωση – Καταγγελία Επιτροπής Αγώνα Φωτορεπόρτερ

Ανακοίνωση – Καταγγελία Επιτροπής Αγώνα Φωτορεπόρτερ

 

 

Η εργοδοσία του φωτοειδησεογραφικού πρακτορείου INTIMEnews προχώρησε εκ νέου σε απόλυση συναδέλφου μέλους της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας.

 

Είναι πρόκληση της εργοδοσίας να απολύει έναν εργαζόμενο όταν στο ίδιο πρακτορείο έγινε εκδικητική απόλυση ενός άλλου συναδέλφου για συνδικαλιστική δραστηριοποίηση, πριν από τρεις μήνες. Απόλυση που ξεσήκωσε τον κλάδο των ΜΜΕ και είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν πολλαπλές κινητοποιήσεις, στάσεις εργασίας και καταγγελίες από σωματεία του κλάδου.

 

Αυτή η απόλυση έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων μεθοδεύσεων του πρακτορείου να διώξει εργαζόμενους που θεωρεί αντιδραστικούς ή ακριβούς και να τους αντικαταστήσει με νέους φωτορεπορτερ ή πρακτικάριους. Δηλαδή με φθηνότερο, πιο ευέλικτο και εν τέλη πιο «ψαρωμένο» προσωπικό, έτοιμο να δεχτεί το μπλοκάκι, το σήμερο, τα 600 ευρώ, τις βενζίνες και τα σέρβις από την τσέπη τους. Είναι βέβαιο πώς αυτή η αντεργατική επίθεση θα συνεχιστεί, εάν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μαζί με την ΕΦΕ δεν βάλουν εμπόδια στα σχέδια της εργοδοσίας όλου του κλάδου, εάν δεν κινηθούν στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των θέσεων εργασίας, των συγκροτημένων συλλογικών, εργατικών δικαιωμάτων τους, της εφαρμογής της απόφασης της ΓΣ της 30/06 για εφαρμογή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

 

Αυτή η κατάσταση φέρνει στο προσκήνιο, το αίτημα που έχουν οι ταξικές δυνάμεις να φύγουνε οι εργοδότες από τα σωματεία μας. Δεν μπορεί να συνυπάρχει ο εργαζόμενος κι αυτός που τον διώχνει στην ίδια ένωση. Είναι ξεκάθαρο πως τα συμφέροντά μας και τα δικά τους είναι διαμετρικά αντίθετα.

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στην ΕΦΕ, κανένας εργαζόμενος να μην μείνει μόνος του, ανυπεράσπιστος απέναντι στις ορέξεις της εργοδοσίας, ιδιαίτερα σήμερα, που λόγω της ακρίβειας, των ανατιμήσεων και της μείωσης του εργατικού εισοδήματος, αυτό που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι είναι αυξήσεις στους μισθούς, σταθερή εργασία και όχι απολύσεις και τσακισμένα δικαιώματα.

 

Διεκδικούμε:

 

•Να επιστρέψουν και οι δύο συνάδελφοι στην θέση τους τώρα με αύξηση μισθών και αποζημίωση βενζινών και σέρβις των ιδιοκτητών μέσων

 

•Την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και υποχρεωτική εφαρμογή.

 

•Να φύγουν όλοι οι εργοδότες από την ΕΦΕ τώρα.

 

•Άμεση σύγκληση ΓΣ για να διαγραφεί από την ΕΦΕ ο εργοδότης του Intime γιαν αντικαταστατική συμπεριφορά.

 

Επιτροπή Αγώνα Φωτορεπόρτερ

 

 

 

31

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση