Συλλήψεις απεργών στο εργοστάσιο της «Μαλαματίνα»

Συλλήψεις απεργών στο εργοστάσιο της «Μαλαματίνα»

Με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και με συλλήψεις, η εργοδοσία της «Μαλαματίνα» προσπάθησε σήμερα το πρωί να ενεργοποιήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό προκειμένου να σπάσει την πολυήμερη απεργία των εργαζομένων που παλεύουν ενάντια στις απολύσεις 15 συναδέλφων τους, την επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας και την εργολαβοποίηση τμημάτων του εργοστασίου, διεκδικώντας παράλληλα την υπογραφή ΣΣΕ.

Όπως αναφέρει ο 902.gr, ενώ τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώθηκε ότι το εργοστάσιο μπαίνει

στο τακτικό καθεστώς καλοκαιρινής συντήρησης, προκειμένου να καθησυχαστούν οι εργαζόμενοι, σήμερα από τις 7 το πρωί, η εργοδοσία κινητοποίησε για άλλη μια φορά δυνάμεις των ΜΑΤ για να μπουν στο εργοστάσιο νεοπροσληφθέντες συμβασιούχοι, που χρησιμοποιούνται ως απεργοσπάστες, τους οποίους μάλιστα μετέφεραν τα ίδια τα διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης με τα αυτοκίνητά τους, όπως καταγγέλλεται.

Η προσπάθεια αυτή σταμάτησε για άλλη μια φορά, μπροστά στην αποφασιστική περιφρούρηση της απεργίας από τους εργαζόμενους που παραμένουν στην πύλη του εργοστασίου συνεχίζοντας τον αγώνα τους.

Κλιμακώνοντας την τρομοκρατία, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του προέδρου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας (ΠΟΕΕΠ) προέδρου του Επιχειρησιακού Σωματείου Γιάννη Φραγκίδη και του προέδρου του Συνδικάτου Οδηγών – Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας, Άρη Μερκενίδη, επειδή στέκονταν μπροστά στην πύλη.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος και ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.

Ακόμα δεν ξέρουμε ποιες κατηγορίες τους έχουν απαγγελθεί, δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Νιβορλής εργαζόμενος 32 χρόνια στην Μαλαματίνα, μέλος της ΓΣΕΕ και αναπληρωτής γραμματέας της πανελλαδικής ομοσπονδίας εργατοϋπαλλήλων εμφιαλωμένων ποτών.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους με νέα 24ωρη απεργία και αύριο Παρασκευή, οπότε θα αποφασίσουν τα βήματα για την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα τους. Και απαιτούν να αποσυρθούν οι κατηγορίες σε βάρος των εκπροσώπων τους και να αφεθούν ελεύθεροι.

«Την παλικαρίσια μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι εδώ και μέρες για ΣΣΕ, για να παρθούν πίσω οι άδικες, εκβιαστικές και παράνομες απολύσεις συναδέλφων τους» καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, καλώντας όλα τα εργατικά σωματεία και τους εργαζόμενους να ενισχύσουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς της «Μαλαματίνα» και να περιφρουρήσουν και με την παρουσία τους στο εργοστάσιο τον δίκαιο αγώνα τους.

Πηγή: kosmodromio.gr

69

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση