Πέθανε διανομέας της «Efood» που είχε σοβαρό εργατικό ατύχημα πριν από δύο μήνες και νοσηλευόταν σε ΜΕΘ

Πέθανε διανομέας της «Efood» που είχε σοβαρό εργατικό ατύχημα πριν από δύο μήνες και νοσηλευόταν σε ΜΕΘ

Άλλο ένα θύμα μετρά από χθες Τρίτη 11/11 η εργατική τάξη καθώς κατέληξε διανομέας της «efood», που νοσηλευόταν για δύο μήνες στην Εντατική, έπειτα από σοβαρό εργατικό ατύχημα που είχε την ώρα της δουλειάς. Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του διανομέα Γ. Μ.  εκφράζει το Συνδικάτο Εργαζομένων στον Επισιτισμό, Τουρισμό και στα Ξενοδοχεία Αττικής, τονίζοντας πως «δεν ανεχόμαστε να χυθεί άλλο αίμα για τα κέρδη των εταιρειών» και απαιτώντας να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Το Συνδικάτο τονίζει πως «την ώρα που οι διανομείς συνεχίζουν να πληρώνουν με το αίμα τους και την ίδια τους τη ζωή την ανάπτυξη και τα κέρδη των εταιρειών του κλάδου, η δολοφονική πολιτική των επιχειρηματικών ομίλων και όλων των κυβερνήσεων όμως συνεχίζεται. Με όπλο τον νόμο Χατζηδάκη, νόμο εκτελεστή εν ψυχρώ των εργαζομένων και αιχμή του δόρατος του αντεργατικού νομικού οπλοστασίου, παρά τους θανάτους και τα σοβαρά εργατικά ατυχήματα αρνούνται κατηγορηματικά να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των σωματείων για να βγει άμεσα Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό των ΜΑΠ και την ασφάλεια των οχημάτων». Αρνούνται, επισημαίνει, «να ικανοποιήσουν το αίτημα για ένταξη στα ΒΑΕ. Ταυτόχρονα, οι έλεγχοι για Μέτρα Ατομικής Προστασίας στα μαγαζιά είναι ανύπαρκτοι και η χορήγηση για την αποζημίωση 15% του οχήματος των διανομέων που ισχύει, συνεχίζει στην ουσία να απαλλάσσει τους εργοδότες από το σύνολο του κόστους των οχημάτων και την υποχρέωσή τους να παρέχουν εταιρικά οχήματα με προδιαγραφές ασφάλειας των οδηγών».

Το Συνδικάτο απαιτεί: «Να χορηγηθούν όλα τα κατάλληλα Μέσα Ατομικής Προστασίας στους διανομείς, εταιρικό μηχανάκι, συντήρηση και καύσιμα στην αποκλειστική ευθύνη του εργοδότη. Ένταξη τώρα της ειδικότητας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα! Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη για όλους ανεξαρτήτως της σχέσης εργασίας, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αναγνώριση του συνεργατικού μοντέλου ως εξαρτημένη εργασία. 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Απαγόρευση της διανομής σε ακραίες καιρικές συνθήκες, ορισμός χιλιομετρικής απόστασης για τη διανομή»

Πηγή: 902.gr

23

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση