Νεαροί μετανάστες διαμαρτύρονται κατασκηνώνοντας κοντά στο Λούβρο

Νεαροί μετανάστες διαμαρτύρονται κατασκηνώνοντας κοντά στο Λούβρο

Οι διαμαρτυρόμενοι, κυρίως νεαροί άνδρες από αφρικανικές χώρες, δηλώνουν ότι, καθώς ο χειμώνας πλησιάζει, δεν μπορούν πλέον να επιβιώσουν στους δρόμους.

Εκατοντάδες μετανάστες έχουν κατασκηνώσει από την Παρασκευή στην πλατεία κοντά στο εμβληματικό Μουσείο του Λούβρου στην καρδιά του Παρισιού, ζητώντας καταλύματα έκτακτης ανάγκης. Οι διαμαρτυρόμενοι, κυρίως νεαροί άνδρες από αφρικανικές χώρες, δηλώνουν ότι, καθώς ο χειμώνας πλησιάζει, δεν μπορούν πλέον να επιβιώσουν στους δρόμους.

Οι μετανάστες, που ανέρχονται συνολικά σε 350, κατέβηκαν στο 1ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας την Παρασκευή, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro.

Η διαμαρτυρία οργανώθηκε μετά από προτροπή του ανθρωπιστικού συλλόγου Utopia 56. Η εθελοντική ομάδα, η οποία ιδρύθηκε το 2015, βοήθησε αρχικά τους μετανάστες που είχαν εγκλωβιστεί στον διαβόητο καταυλισμό του Καλαί.

Ένας από τους μετανάστες, ο Μάνα, είπε σε δημοσιογράφους ότι η ζωή του είναι «κόλαση επί Γης», περιγράφοντας πως όταν ξαπλώνει για να κοιμηθεί, «τα σεντόνια είναι βρεγμένα, νιώθεις τον πάγο στις φλέβες σου».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, εκπρόσωπος της Utopia 56 είπε ότι η διαμαρτυρία έχει ως στόχο να κάνει την κατάσταση των μεταναστών «πιο ορατή» και προέτρεψε την κυβέρνηση της πόλης να τους παράσχει καταλύματα.

«Μια συμβολική τοποθεσία, για να κάνει τους περαστικούς να αντιδράσουν όταν κάτω από μια γέφυρα στο Ivry-sur-Seine, κανείς δεν νοιάζεται», εξήγησε η Ζέλντα Γκαγιέ.

Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, οι νεαροί άνδρες ζούσαν στο παρελθόν σε άθλιες συνθήκες σε μια αυτοσχέδια κατασκήνωση σκηνών στα περίχωρα του Παρισιού για μήνες. Ενώ αρχικά δηλώθηκαν ως ενήλικες «ελλείψει επίσημου εγγράφου», οι νεαροί άνδρες επιμένουν ότι είναι ανήλικοι και όλοι έχουν υποβάλει προσφυγές σε δικαστή ανηλίκων για να αναγνωριστούν ως τέτοιοι.

Πηγή: kosmodromio.gr

31

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση