Θεσσαλονίκη: «Είναι μέλος της Χρυσής Αυγής ο αστυνομικός που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο;»

Θεσσαλονίκη: «Είναι μέλος της Χρυσής Αυγής ο αστυνομικός που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο;»

Απολογείται σήμερα ο 34χρονος αστυνομικός που φύτεψε μία σφαίρα στο κεφάλι του Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος σύμφωνα με ιατροδικαστική εξέταση -που διενεργήθηκε μετά από αντιδράσεις για την απουσία ιατρικού ανακοινωθέντος– φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η κοινότητα των Ρομά παραμένει σε αναβρασμό για τέταρτη μέρα, ενώ ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, Βασίλης Πάντζος, προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες τονίζοντας το ενδεχόμενο να πρόκειται για επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα από τον άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ, που επέλεξε να πυροβολήσει τον 16χρονο.

Μιλώντας στον ANT1 ο επικεφαλής της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ είπε ότι «ακούγονται διάφορα, ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. Μπορεί κάποιος επίσημα να μας πει αν ο συγκεκριμένος αστυνομικός ανήκει σε κάποιο κόμμα και σε ποιο;» ρώτησε.

Ο κ. Πάντζος σημείωσε πως «κανένας άνθρωπος δεν ξυπνάει το πρωί να πάει να σκοτώσει έναν άνθρωπο. Εδώ όμως μιλάμε για ένα γεγονός, κλοπή βενζίνης, πλημμέλημα, παραβατική πράξη … πήγε να βάλει βενζίνη και δεν πλήρωσε. Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί πίνουν καφέ στο ίδιο βενζινάδικο. Ενημερώνονται εκείνη την στιγμή. Γνωρίζουν ότι η παράβαση είναι για 20 ευρώ».

«Θα μπορούσαν να λειτουργήσουν πολύ πιο ψύχραιμα, να βρουν άλλο τρόπο να σταματήσουν το ανήλικο παιδί και το όχημα, να μην κάνουν χρήση όπλου, να μην υπάρχει καταδίωξη, να κινδυνεύσουν κι άλλες ζωές. Θα έπρεπε να επικρατήσει αυτή η λογική … για να κάνουν χρήση (όπλου) οι αστυνομικοί, πρέπει να πάρουν από ανώτερους εντολή, πάνω σε καταδίωξη» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά για το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα επίσημη ενημέρωση από το «Ιπποκράτειο» ο κ. Πάντζος έκανε λόγο για «αδικαιολόγητη στάση», για «πρωτοφανή σιωπή της διοίκησης και των γιατρών του νοσοκομείου έχει τοποθετηθεί και η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών». Για τις κινητοποιήσεις των Ρομά εξήγησε πως καταδικάζεται κάθε φορά «κάθε άνομη κατάσταση» και υπερασπίστηκε το δικαίωμα των ανθρώπων να εκφραστούν με ειρηνικό τρόπο τις διαμαρτυρίες τους.

Οι παραπάνω δηλώσεις έρχονται μετά το χθεσινές εξελίξεις με τον εντοπισμό της δεύτερης σφαίρας σε πόρτα παρακείμενου κτιρίου και το ηχητικό ντοκουμέντο με διαλόγους των μελών της ΔΙΑΣ με το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. Οι συνομιλίες, που δεν περιλαμβάνουν κουβέντα περί απόπειρας εμβολισμού, έρχεται να προστεθεί στα επιχειρήματα περί απόπειρας συγκάλυψης με ψευδές αναφορές από την αστυνομία.

Πηγή: efsyn.gr

491

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση