Υπόθεση τράφικινγκ: Απαλλακτική για όλους τους κατηγορούμενους η πρόταση του εισαγγελέα

Υπόθεση τράφικινγκ: Απαλλακτική για όλους τους κατηγορούμενους η πρόταση του εισαγγελέα


Συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για την υπόθεση τράφικινγκ της Ηλιούπολης.

Το δικαστήριο καλείται να βγάλει απόφαση μετά τις σοβαρές καταγγελίες της 19χρονης κοπέλας που έφεραν ενώπιον της Δικαιοσύνης τους κατηγορουμένους. Πρόκειται για τον 40χρονο αστυνομικό που κατηγορείται ότι την βίαζε και εξέδιδε, τον πατέρα του θύματος που καταγγέλλεται ότι τη βίαζε από την ηλικία των 11 ετών και τον πρώην σύντροφό της που κατηγορείται ότι την εξέδιδε όσο ήταν ανήλικη. Ακόμη δύο άτομα κατηγορούνται ως συνεργοί του αστυνομικού σε εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα.

Η πρόταση σοκ του εισαγγελέα ήταν απαλλακτική για τους κατηγορούμενους, αφού κατά τη γνώμη του, η καταγγέλλουσα μπορούσε να πάρει άλλο δρόμο, δεν παραπλανήθηκε από μηχανισμούς τράφικινγκ και πως η ίδια επέλεξε τη ζωή της για να κερδίσει την οικονομική της χειραφέτηση.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, οι κατηγορίες για μαστροπεία και βιασμό δεν αποδείχτηκαν σε καμία περίπτωση, ούτε για τον αστυνομικό ούτε για τον πατέρα της και πως το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων δεν θεμελιώνεται.

Ο 40χρονος αστυνομικός προτάθηκε ως ένοχος μόνο για ενδοοικογενειακή βία και ο πατέρας μόνο για οπλοκατοχή (κατοχή μεταλλικής ράβδου). Για τους άλλους κατηγορούμενους η πρόταση είναι απαλλακτική.

Πηγή: efsyn.gr

118

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση