Η Γαλλία μας δείχνει τον δρόμο: Πάνω από ένα εκατ. διαδηλωτές κατά των νεοφιλελεύθερων μέτρων

Η Γαλλία μας δείχνει τον δρόμο: Πάνω από ένα εκατ. διαδηλωτές κατά των νεοφιλελεύθερων μέτρων

Ο επικεφαλής του μεγάλου συνδικάτου CGT ανέφερε ότι ο συνολικός αριθμός των διαδηλωτών ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια.

Πλημμύρισαν και χθες δρόμοι στη Γαλλία από ανθρώπους που διαμαρτύρονται για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι συμμετείχαν στην ημέρα διαμαρτυριών και απεργιών, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, για να διαδηλώσουν ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη.

Σύμφωνα με το BBC, περίπου 80.000 διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους του Παρισιού, με διαδηλώσεις σε 200 ακόμη γαλλικές πόλεις.

Ο επικεφαλής του μεγάλου συνδικάτου CGT, Philippe Martinez, ανέφερε ότι ο συνολικός αριθμός των διαδηλωτών ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια, υψηλότερος από τον αριθμό των 1,12 εκατομμυρίων που έδωσε η κυβέρνηση. Είπαν ότι 400.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη μεγαλύτερη πορεία, από την Place de la République στο Παρίσι.

Ενθουσιασμένα από την επιτυχία τους, τα συνδικάτα κάλεσαν άλλη μια μέρα δράσης για τις 31 Ιανουαρίου.

Το κύριο σωματείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είπε ότι το 65% των εκπαιδευτικών απεργούσε, ενώ το υπουργείο Παιδείας είπε ότι ήταν 35%.

Όλα τα συνδικάτα της χώρας – συμπεριλαμβανομένων των λεγόμενων «μεταρρυθμιστικών» συνδικάτων που η κυβέρνηση ήλπιζε να έχει με το μέρος της – καταδίκασαν το μέτρο.

Πηγή: www.rosa.gr

48

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση