Δολοφονία περιβαλλοντικού ακτιβιστή στις ΗΠΑ

Δολοφονία περιβαλλοντικού ακτιβιστή στις ΗΠΑ


Ο νεαρός δολοφονήθηκε από τα πυρά άνδρα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, SWAT, στη διάρκεια βίαιης επιχείρησης έξωσης διαδηλωτών δασικής έκτασης.

Εντείνονται οι διαμαρτυρίες στην κομητεία DeKalb της αμερικανικής πολιτείας Τζόρτζια για τον εν ψυχρώ θανάσιμο πυροβολισμό ενός νεαρού περιβαλλοντικού ακτιβιστή που διαμαρτυρόταν, μαζί με συναγωνιστές του, για την καταπάτηση μέρους δημόσιας έκτασης δάσους της περιοχής που προορίζεται να γίνει ένα μεγάλο κέντρο εκπαίδευσης της αστυνομίας, γνωστό και σαν «cop city».

Ο νεαρός δολοφονήθηκε από τα πυρά ενός άνδρα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, SWAT,  στη διάρκεια βίαιης επιχείρησης έξωσης διαδηλωτών-καταληψιών δασικής έκτασης έξω από το κέντρο με τη δικαιολογία ότι ο νεαρός έκανε χρήση πυρός κατά των δυνάμεων καταστολής.

Το θύμα λεγόταν Μανουέλ Τεράν και ήταν γνωστός στους φίλους του ακτιβιστές με το παρατσούκλι «Tortuguita» («χελωνίτσας»).

Στην ίδια βίαιη επιχείρηση της αστυνομίας συνελήφθησαν άλλα επτά άτομα με την κατηγορία της…»εσωτερικής τρομοκρατίας».

Οι ακτιβιστές ανήκουν στην οργάνωση «Defend the Forest».

Το 2021 ο ιδιωτικός οργανισμός «Ίδρυμα της Αστυνομίας της Ατλάντα» πήρε άδεια να δημιουργήσει στη δημόσια δασική έκταση Weelaunee αστυνομική ακαδημία και κέντρο εκπαίδευσης σε έκταση 85 εκταρίων (αξίας 90 εκατομμυρίων δολαρίων).  Η έκταση είχε κλαπεί αρχικά από την ινδιάνικη κοινότητα των Muscogee.

Πηγή: kosmodromio.gr

71

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση