Υπάλληλοι υπουργείου Εργασίας κατά Δόμνας: Εξοργιστική η διαρροή στοιχείων της 12χρονης

Υπάλληλοι υπουργείου Εργασίας κατά Δόμνας: Εξοργιστική η διαρροή στοιχείων της 12χρονης

Ανακοίνωση-κόλαφος κατά της υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μετά τις δηλώσεις που στοχοποίησαν το 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό.

Οι δηλώσεις της υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που είχαν προκαλέσει ορυμαγδό αντιδράσεων πριν από δύο εβδομάδες επανέρχονται στην επικαιρότητα μετά από ανακοίνωση-καταπέλτη που εξέδωσε ο σύλλογος Υπαλλήλων του υπουργείου Εργασίας.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου είχε καταγγελθεί ότι έδωσε στη δημοσιότητα από το βήμα της Βουλής ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα της 12χρονης που έχει καταγγείλει το συστηματικό βιασμό και εκπόρνευσή της στον Κολωνό, μια υπόθεση που έχει προκαλέσει σοκ και έκρηξη οργής στην ελληνική κοινωνία. Τότε επήλθε ένα μπαράζ διαμαρτυριών, ενώ κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν την παραίτηση της υπουργού.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, το Δ.Σ. των υπαλλήλων του υπουργείου καταδικάζει κατηγορηματικά τις δηλώσεις και τις ενέργειες αυτές υπογραμμίζοντας το προφανές ότι «είναι σοκαριστικό και ταυτόχρονα εξοργιστικό, η αρμόδια για την παιδική προστασία Υφυπουργός, να δημοσιοποιεί από το βήμα της Βουλής, στοιχεία για το σχολείο, τη δομή υποστήριξης του θύματος και της οικογενείας της καθώς και άλλα στοιχεία, τα οποία μπορούν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν ποικιλοτρόπως διασύροντας και στοχοποιώντας τη 12χρονη, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια και την οικογένειά της».

Οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν «προκλητική» τη στάση της κ. Μιχαηλίδου, η οποία δεν έχει απαντήσει μέχρι σήμερα ούτε έχει αναλάβει τις ευθύνες της για το θέμα, και καταγγέλλουν την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου σημειώνοντας «αντί να αναλάβει τις ευθύνες της και να πράξει τα δέοντα για την προστασία των ανθρώπων αυτών, ακολουθεί για άλλη μια φορά τον εύκολο δρόμο της στοχοποίησης των κατά το νόμο αρμοδίων για την προαναφερόμενη υπόθεση, δημοσίων υπαλλήλων, ότι δήθεν δείχνουν αδιαφορία και αναλγησία».

Ολόκληρη η ανακοίνωση.

Πηγή: efsyn.gr

56

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση