«Καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι αυτή είναι η πολιτική τους»: Χημικά και ξύλο από τα ΜΑΤ σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές που διαμαρτύρονται έξω από τη «φιέστα» Κεραμέως για την Παιδεία

«Καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι αυτή είναι η πολιτική τους»: Χημικά και ξύλο από τα ΜΑΤ σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές που διαμαρτύρονται έξω από τη «φιέστα» Κεραμέως για την Παιδεία

Με χρήση χημικών και χτυπήματα με τα γκλομπ, που αποτυπώνονται και σε βίντεο, αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές/τριες και σπουδαστές/στριες καλλιτεχνικών σχολών που βρέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας έξω από το Μέγαρο Μουσικής, όπου η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως οργανώνει «φιέστα» για το έργο της στην Παιδεία.

Οι διαδηλωτές /τριες συγκεντρώθηκαν έξω από το Μέγαρο Μουσικής, το απόγευμα της Δευτέρας, την ώρα που το Υπουργείου Παιδείας πραγματοποιεί εκδήλωση με τίτλο «4 Χρόνια Έργο για την Παιδεία. Αλλαγή Στην Πράξη», με την παρουσία και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έξω από το Μέγαρο, συγκεντρώθηκαν εκπαιδευτικοί, φοιτητικοί σύλλογοι και σπουδαστές/στριες καλλιτεχνικών σχολών. Οι διαδηλωτές δέχθηκαν σειρά επιθέσεων από τις αστυνομικές δυνάμεις, με γκλομπ και χημικά, που αποτυπώθηκαν και σε βίντεο.

«Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ, σε διαδήλωση εκπαιδευτικοί, φοιτητές, καλλιτέχνες, ειδικό βοηθητικό προσωπικό, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, έξω από το Μέγαρο Μουσικής, όπου η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει τα 4 χρόνια του έργου της στην Παιδεία. Είχαμε δύο φορές επίθεση από τα ΜΑΤ, τη μια με δακρυγόνα, τη δεύτερη και με γλομπιές και ξύλο στους εκπαιδευτικούς. Μάλιστα, ένας εκπαιδευτικός έχει τραυματιστεί στο μάτι» ανέφερε στο TPP, η Δήμητρα Τάσσου, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Αριστοτέλης».

«Καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι αυτή είναι η πολιτική τους. Επίθεση και ξύλο στους εκπαδευτικούς, αυτός είναι ο τρόπος της “μόρφωσής” τους. Εμείς μένουμε εδώ, δεν φεύγουμε, προσπαθουμε να ακουστούν τα συνθήματά μας και η αντίδρασή μας σε όλο αυτό που πάνε να φέρουν και παρουσιάζουν ως μία πολύ καλή “μεταρρύθμιση”. Δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε. Καταλαβαίνουμε ότι η πολιτική τους είναι επίθεση, ξύλο και τρομοκρατία»

Πηγή: thepressproject.gr

22

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση