Μεγάλη συναυλία έξω απ’ το Rex για τον αγώνα των καλλιτεχνών

Μεγάλη συναυλία έξω απ’ το Rex για τον αγώνα των καλλιτεχνών

Με τη γενική συνέλευση του ΣΕΗ να καλείται την Τρίτη (21/02) να αποφασίσει τα επόμενα βήματα του κλάδου πλήθος κόσμου και πολλοί καλλιτέχνες έδωσαν το «παρών» στη μεγάλη συναυλία στο κέντρο της Αθήνας (έξω από το Rex), στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων του καλλιτεχνικού κόσμου κατά του προεδρικού διατάγματος 85.

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Τη συναυλία διοργάνωσαν ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών, στην πλατεία Δικαιοσύνης απέναντι από το κτίριο του Εθνικού Θεάτρου «Ρεξ».

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI


Παράλληλα, εκφράζοντας την αλληλεγγύη στους σεισμόπληκτους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, συγκεντρώνουν χρήματα και είδη πρώτης ανάγκης.

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI


Στο πλευρό των καλλιτεχνών βρέθηκε και ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας. «Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε για ακόμα μια φορά, την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των καλλιτεχνών, στα δίκαια αιτήματά τους. Δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή καμιά αναβολή. Χρειάζεται η μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και επαγρύπνηση. Καμιά εμπιστοσύνη στα κόμματα που κυβέρνησαν και που υπόσχονται διάφορα προεκλογικά, αλλά άλλα κάνουν μετά» δήλωσε ο Δ. Κουτσούμπας.

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ο Δ. Κουτσούμπας, συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τους Νατάσα Μποφίλιου, Γιώργο Νταλάρα, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μίλτο Πασχαλίδη, Τάνια Τσανακλίδου, Μακη Σεβιλογλου, με τους μουσικούς από την εκπομπή «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ.

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Επισκέφτηκε επίσης και το χώρο όπου τα συνδικάτα Αττικής συγκεντρώνουν βοήθεια για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

Στην αντιπροσωπεία του κόμματος συμμετείχαν ακόμα τα μέλη του ΠΓ Ν. Σοφιανός, Γ. Πρωτούλης, Κ. Παρασκευάς, Θ. Χιώνης και Θ. Γκιώνης.

►Τα σωματεία και οι ενώσεις των ηθοποιών έστειλαν επιστολή στον υφυπουργό Πολιτισμού Νίκο Γιατρωμανωλάκη, ξεκαθαρίζοντας ότι ουσιαστικά δεν αλλάζει τίποτα μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις-κοροϊδία.

►Το Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης υπερψήφισε ομόφωνα ψήφισμα υποστήριξης του αγώνα των σπουδαστών/ριών καλλιτεχνικών σχολών και των σωματείων καλλιτεχνών. Το ψήφισμα βασίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος του σε σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε η Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής, με τροποποιήσεις που πρότεινε η Λαϊκή Συσπείρωση. Πρόκειται για το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο στη χώρα που παίρνει θέση στο πλευρό των καλλιτεχνών.
Πηγή: efsyn.gr

18

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση