ΣΥΔ: «Αλήθεια, προς τι τόση βιασύνη, κ. υπουργέ;»

ΣΥΔ: «Αλήθεια, προς τι τόση βιασύνη, κ. υπουργέ;»

Καίρια ερωτήματα για τους λόγους που οδήγησαν το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να βιαστεί να θέσει σε διαβούλευση μόλις επτά ημερών, και εν όψει εκλογών, το Σχέδιο Νόμου για τον Νέο Κώδικα Μετανάστευσης, θέτει το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ).

Όπως επισημαίνει το ΣΥΔ, οργάνωση που αγωνίζεται για την προστασία των δικαιωμάτων των μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ενώ βρίσκεται στο πλευρό όλων των προσφύγων και μεταναστών με κάθε τρόπο και ιδιαίτερα αυτών που εγκατέλειψαν τη χώρα καταγωγής τους, λόγω διώξεων, απειλών για τη ζωή ή την ελευθερία τους ή βίας που υφίσταντο για λόγους ταυτότητας ή έκφρασης φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, πρόκειται για «ένα μαμούθ Σχέδιο Νόμου με πάρα πολλά φλύαρα και προβληματικά Άρθρα».

Τονίζει ότι γίνεται προσπάθεια να ενσωματωθούν «αρκετές Κοινοτικές Οδηγίες, οι περισσότερες εξ αυτών δεν ενσωματώνονται οριζόντια, αλλά à la carte», ενώ «αναφέρεται σε παλιές νομοθεσίες ενώ αυτές έχουν αναθεωρηθεί και τροποποιηθεί, χρησιμοποιεί σε κάποια σημεία παρωχημένη και λανθασμένη ορολογία, ενώ δεν αναφέρει σε κανένα σημείο την έκφραση, την ταυτότητα, τα χαρακτηριστικά φύλου και το σεξουαλικό προσανατολισμό, δηλαδή τα ΛΟΑΤΚΙ+ πρόσωπα με προσφυγικό/μεταναστευτικό προφίλ».

Και καλεί τα δημοκρατικά κοινοβουλευτικά κόμματα να πάρουν θέση.

Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών

«Αλήθεια, προς τι τόση βιασύνη, κ. υπουργέ;»

Σήμερα το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών – Transgender Support Association (ΣΥΔ), ως μία οργάνωση που από την αρχή της προσφυγικής κρίσης, βρίσκεται στο πλευρό όλων των προσφύγων και μεταναστών με κάθε τρόπο και ιδιαίτερα αυτών που εγκατέλειψαν τη χώρα καταγωγής τους, λόγω διώξεων, απειλών για τη ζωή ή την ελευθερία τους ή βίας που υφίσταντο για λόγους ταυτότητας ή έκφρασης φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, θα καταθέσει δημόσια με υπευθυνότητα (όπως πάντα κάνει) τις θέσεις, τις παρατηρήσεις του και συγκεκριμένες προτάσεις στο επί διαβούλευση Σχεδίου Νόμου του Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου, για τον Νέο Κώδικα Μετανάστευσης.

Ένα μαμούθ ΣχΝ με πάρα πολλά φλύαρα και προβληματικά Άρθρα (συνολικά 180 Άρθρα, με άπειρες παραγράφους και σημεία), που ο νομοθέτης παρότι προσπαθεί να ενσωματώσει σε αυτό αρκετές Κοινοτικές Οδηγίες, οι περισσότερες εξ αυτών δεν ενσωματώνονται οριζόντια, αλλά à la carte, αναφέρεται σε παλιές νομοθεσίες ενώ αυτές έχουν αναθεωρηθεί και τροποποιηθεί, χρησιμοποιεί σε κάποια σημεία παρωχημένη και λανθασμένη ορολογία, ενώ δεν αναφέρει σε κανένα σημείο την έκφραση, την ταυτότητα, τα χαρακτηριστικά φύλου και το σεξουαλικό προσανατολισμό, δηλαδή τα ΛΟΑΤΚΙ+ πρόσωπα με προσφυγικό/μεταναστευτικό προφίλ.

Ένα νομοθέτημα, που τέθηκε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση μόλις πριν 6 ημέρες και λήγει αύριο, παρότι ο νόμος ορίζει ότι η δημόσια διαβούλευση επί των νομοσχεδίων θα πρέπει να διαρκεί δύο εβδομάδες. Εν ολίγοις, δεν τηρούνται καν οι δεσμεύεις που έχουν τεθεί από το ίδιο το κράτος.

Πραγματικά, μας είναι ακατανόητο γιατί ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, το έθεσε προς διαβούλευση μόνο τόσες λίγες ημέρες, και χωρίς μάλιστα να υπάρχουν επαρκείς τεκμηριωμένοι λόγοι που δεν τηρείτε το προβλεπόμενο από τη νομοθεσία χρονικό όριο διαβούλευσης.

Αλήθεια, προς τι τόση βιασύνη κύριε Υπουργέ;

Εν πάση περιπτώσει, το ΣΥΔ θα κάνει παρέμβαση επί της οποίας τα δημοκρατικά κοινοβουλευτικά κόμματα θα πρέπει να πάρουν θέση.

Πηγή: efsyn.gr

10

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση