Ο Ντόναλντ Τραμπ τώρα αντιμέτωπος και με κατηγορία για βιασμό;

Ο Ντόναλντ Τραμπ τώρα αντιμέτωπος και με κατηγορία για βιασμό;

Ενώπιον σώματος ενόρκων θα βρεθεί γυναίκα που κατηγορεί τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ για σεξουαλική επίθεση που συνέβη τη δεκαετία του 1990. Η παραγραφή και το νομικό παραθυράκι για το περιστατικό.

Ακόμη μια δικαστική υπόθεση με πρωταγωνιστή τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ αναμένεται να επιφέρει ακόμη ένα σοβαρό πλήγμα στην ήδη σημαδεμένη φήμη του εμπρηστικού πολιτικού και δισεκατομμυριούχου.

Η Τζην Κάρολ, πρώην αρθρογράφος και συγγραφέας, θα βρεθεί ενώπιον σώματος ενόρκων της Νέας Υόρκης, σχεδόν μετά από τέσσερις δεκαετίες από το περιστατικό που καταγγέλλει.

Η γυναίκα έχει καταθέσει μήνυση κατά του Ντόναλντ Τραμπ κατηγορώντας τον ότι την έριξε με βία στον τοίχο και της επιτέθηκε σεξουαλικά. Η υπόθεση έχει μεν παραγραφεί, όμως ένας νέος νόμος στην πολιτεία της Νέας Υόρκης άνοιξε ένα παραθυράκι ενός έτους για θύματα σεξουαλικών επιθέσεων προκειμένου να καταθέσουν αγωγές και μηνύσεις παρά την παραγραφή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ είναι ήδη κατηγορούμενος για απάτη σχετικά με την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς, ενώ αντιμετωπίζει και το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικές διαδικασίες εις βάρος του και για τις εκλογές του 2020 και την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Σύμφωνα με την Ντέμπι Γουόλς, πάντως, διευθύντρια του αμερικανικού κέντρου γυναικών και πολιτικής του πανεπιστήμιου Ράτγκερς, η υπόθεση αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς καταγράφει τις πιο επιθετικές συμπεριφορές του Τραμπ, την ώρα που ετοιμάζεται να κατέβει ξανά για την προεδρία.

Η Κάρολ κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ ότι τη βίασε σε ένα καμαρίνι το 1995, υποστηρίζοντας ότι την αναγνώρισε ενώ εκείνη ψώνιζε σε ένα κατάστημα και της ζήτησε βοήθεια να διαλέξει ένα δώρο για μια γυναίκα, η οποία δεν κατονομάζεται στη μήνυση.

Απαντώντας ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι δεν έχει γνωρίσει ποτέ την Κάρολ, παρότι υπάρχει φωτογραφία μαζί με τους συζύγους τους λίγα χρόνια πριν από την καταγγελλόμενη επίθεση.

Πηγή: efsyn.gr

13

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση