Ύπαρχος Blue Horizon: «Νόμιζα πως ήταν μαύρος, Πακιστανός»

Ύπαρχος Blue Horizon: «Νόμιζα πως ήταν μαύρος, Πακιστανός»

Νέα, συγκλονιστικά και άκρως αποκαλυπτικά, ντοκουμέντα για το πώς ο Αντώνης Καργιώτης οδηγήθηκε στον θάνατο από τα μέλη του πληρώματος στο Blue Horizon ήρθαν την Τρίτη στη δημοσιότητα. Σοκάρουν τα λόγια του ύπαρχου για «μαύρο, Πακιστανό που δεν είχε εισιτήριο».

Το Live News του Mega έφερε την Τρίτη (12/9) στο φως της δημοσιότητας αποκαλυπτικά ηχητικά ντοκουμέντα από τον ανατριχιαστικό διάλογο μεταξύ πλοιάρχου, του ύπαρχου και των υπόλοιπων μελών του πληρώματος στο Blue Horizon για το τι προηγήθηκε του πνιγμού του Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά.

Ιδίως το ένα εξ αυτών σοκάρει δεδομένου ότι ο προφυλακισμένος πλέον ύπαρχος αποκαλύπτει τον λόγο που έσπρωξε τον 36χρονο Κρητικό από τον καταπέλτη του πλοίου με τραγική συνέπεια να πέσει στη θάλασσα και να χάσει τη ζωή του στο νερό.

«Εγώ νόμιζα ότι δεν είχε εισιτήριο. Νόμιζα ότι ήταν μαύρος, ότι ήταν Πακιστανός. Γιατί καθόταν εκεί απ’ έξω και γύριζε γύρω – γύρω», ακούγεται να λέει αυτός που απώθησε τον Αντώνη Καργιώτη, συνεχίζοντας ισχυριζόμενος πως «δεν μας έδειξε κανένα εισιτήριο. Εμένα το μόνο που μου είπε είναι ότι εγώ θα ταξιδέψω».

«Ένας παλαβός ήταν, δεν με βλέπω καλά»

Στο άλλο, εξίσου αποκαλυπτικό, ηχητικό στην κουβέντα συμμετέχει και ο πλοίαρχος του μοιραίου πλοίου, τη στιγμή που ο ύπαρχος συνεχίζει τους απρεπείς, απαράδεκτους, σχεδόν ρατσιστικούς, χαρακτηρισμούς για τον 36χρονο, χωρίς τον παραμικρό σεβασμό στην προσωπικότητά του, προβλέποντας μάλιστα με κυνισμό ότι θα αντιμετωπίσει ζήτημα με τη δικαιοσύνη για την πράξη του να τον ωθήσει στη θάλασσα.

Ο καπετάνιος επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αλλά εκ των υστέρων η αλήθεια μπήκε στη σωστή βάση της.

Πλοίαρχος: «Ρε τον μ…ρε. Τώρα κονομίσαμε. Δεν τον έσπρωξε το πλήρωμα. Πήγε να τον βγάλει το πλήρωμα. Πάρε μία τον… θέλει λεπτομέρειες για το τι έγινε… μη πει πολλά».

Ύπαρχος: «Αυτός είχε ξεκινήσει το βαπόρι και πήγαινε μπροστά και πήγε να ανέβει πάνω στον καταπέλτη…δίπλα, δίπλα. Στον καταπέλτη ήταν. Ένας παλαβός ήταν. Εκείνη την ώρα που έδεσαν εγώ τον κάβο ήταν δίπλα μου. Του λέω: «Ταξιδεύεις;» «όχι μου λέει και μετά ανέβηκε, μπαίνει μέσα».

Πλοίαρχος: «Αμέσως ενημέρωσα το traffic και το λιμενικό. Έκοψα και την κίνηση, έκανα κράτη για να μειώσω τα απόνερα. Μετά δεν ξέρω τι έγινε από εκεί. Εγώ τον είδα ναι. Μάλιστα τον είδε και το Έλυρος, φώναξε ο καπετάνιος από το Έλυρος…κολυμπούσε».

Ύπαρχος: «Του λέω βγες έξω… βγες έξω».

Πλοίαρχος: «Ο αξιωματικός που τον είδε κολυμπούσε».

Ύπαρχος: «Πάει να βγει έξω… βγαίνει έξω, ξανά μπαίνει μέσα και έπεσε στην θάλασσα».

Πλήρωμα: «Αυτός ήταν απέξω».

Ύπαρχος: «Ναι, είχαμε κλείσει καταπέλτη, των οχημάτων, ναι. Αυτός ήταν στη πίντα, καθότανε και μετά πήρε δρόμο να μπει μέσα. Τελευταίος, τελευταίος. Είχαμε ξεκινήσει, προχωρούσε το βαπόρι μπροστά. Είχαμε αμολήσει, ναι».

Πλοίαρχος: «Ξαφνικά είδα από την κάμερα έναν επιβάτη, ο οποίος προσπάθησε να μπει μέσα στο πλοίο και γλίστρησε. Πώς έγινε αυτό ρε…;»

Ύπαρχος: «Τίποτα, δεν με βλέπω καλά».

Ύπαρχος: «Δεν θέλω τα παιδιά μου να αντιμετωπίζονται ως τα παιδιά ενός δολοφόνου»

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στο Live News ο ύπαρχος δήλωσε πως αισθάνεται θλίψη για τον τραγικό θάνατο του Αντώνη και αναφέρθηκε στο μοιραίο πέσιμο από τον καταπέλτη του Blue Horizon.

«Eίμαι ειλικρινά συντετριμμένος για την εξέλιξη του γεγονότος στον καταπέλτη του πλοίου στο οποίο εργαζόμουν. Νιώθω πραγματικά θλίψη έχοντας αντιληφθεί πλήρως ότι ένας νέος άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα κανένα σκοπό και καμία πρόθεση να χάσει ο άνθρωπος αυτός τη ζωή του.

Δυστυχώς όμως το αποτέλεσμα ήταν αυτό. Νιώθω ότι εάν το πλοίο δεν ξεκινούσε στην κίνηση του και ο καταπέλτης παρέμενε στον ντόκο ο Αντώνης σήμερα θα ζούσε και εγώ δεν θα αντιμετώπιζα ότι αντιμετωπίζω τώρα. Δυστυχώς δεν μπορούσα να προβλέψω τη συγκεκριμένη εξέλιξη».

Όπως είπε ο ίδιος, επιθυμεί να εκφράσει τη μεταμέλειά του στην οικογένεια του 36χρονου. Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στα παιδιά του. «Ελπίζω κάποια στιγμή εμπράκτως να δηλώσω τη μεταμέλεια στην οικογένεια. Δεν θέλω τα παιδιά μου να αντιμετωπίζονται ως παιδιά ενός δολοφόνου», υποστήριξε.

Δικηγόρος πλοιάρχου: «Θα πρέπει να βγει ο ίδιος ο καπετάνιος να βγει από την γέφυρα να πετάξει το σωσίβιο»

Στην εκπομπή του Mega μίλησε επίσης ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον προφυλακισμένο πλοίαρχο του Blue Horizon.

«Ο πελάτης μου δεν έχει δει την προηγούμενη διαμάχη με τα μέλη του πληρώματος, με τον ύπαρχο συγκεκριμένα. Ασχολούταν με την οδήγηση και τον απόπλου εκείνη στιγμή», ανέφερε αρχικά, συνεχίζοντας λέγοντας πως «όταν ακούει τις φωνές γυρίζει στιγμιαία το κεφάλι του προς το μόνιτορ και βλέπει μία σκιά να πέφτει μέσα στη θάλασσα. Αυτό έχει καταγράψει και στο ημερολόγιο της γέφυρας, το οποίο έχει κατασχεθεί κι από τις αρχές».

Ένα από τα πολλά ερωτήματα που προκύπτουν είναι γιατί ο πλοίαρχος ενώ έχει αντιληφθεί ότι έχει πέσει άνθρωπος στην θάλασσα δεν έδωσε εντολή να ρίξουν σωσίβιο: «Στο πρώτο ηχητικό που βγήκε στην δημοσιότητα ακούγεται να λέει ο πελάτης μου «πάτε καλά; τι έγινε εκεί πίσω; αργά πολύ αργά». Θα πρέπει να βγει ο ίδιος ο καπετάνιος να βγει από την γέφυρα να πετάξει το σωσίβιο ή είναι δουλειά των αξιωματικών;», ανέφερε ο νομικός.

«Ο καπετάνιος παίρνει μία εξαιρετικά επικίνδυνη πληροφορία και στα πλαίσια ρυθμίσεως κυβέρνησης του πλοίου δίνει άμεσες εντολές λέγοντας ‘αργά, πολύ αργά και πάρτε μου το traffic, να ενημερώσω το κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας των πλοίων στον Πειραιά’ και ταυτόχρονα ζητά να πάρουν τηλέφωνο το πρώτο λιμενικό τμήμα», πρόσθεσε ο δικηγόρος.

«Ελάτε στην ψυχική θέση του καπετάνιου εκείνη την ώρα, στην σύγκρουση των ψυχικών συναισθημάτων που βρέθηκε. Έχετε την εντύπωση ότι έχει διαυγή παράσταση; Επίσης εκείνη την ώρα είναι στη διαδικασία του απόπλου με 670 ψυχές και πλήρωμα. Μην αξιώνετε υπεράνθρωπες προσπάθειες», κατέληξε ο δικηγόρος.

Πηγή: tovima.gr
425

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση