Οφείλει και το αντιφασιστικό κίνημα έναν αποχαιρετισμό στον Βασίλη Βασιλικό

Οφείλει και το αντιφασιστικό κίνημα έναν αποχαιρετισμό στον Βασίλη Βασιλικό

Ανοιχτή επιστολή του Κώστα Παπαδάκη, δικηγόρου στη δίκη της Χρυσής Αυγής, για την παρουσία του εμβληματικού συγγραφέα στις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, καθώς και στην παρουσίαση του βιβλίου του.

«Οφείλει και το αντιφασιστικό κίνημα έναν αποχαιρετισμό στον Βασίλη Βασιλικό.

Γιατί πέρα από την τεράστια πολύχρονη πολιτική και πολιτιστική προσφορά του, μας τίμησε με την παρουσία του στη δίκη της Χ.Α. τις μέρες των αγορεύσεων των συνηγόρων πολιτικής αγωγής (Ιανουάριος 2021).

Ο γράφων του οφείλει και μια πρόσθετη μεγάλη ευχαριστία: Δέχθηκε αμέσως χωρίς την παραμικρή επιφύλαξη να συμμετάσχει στην παρουσίαση του βιβλίου μου («Το άλλο άκρο στο εδώλιο, δικαιοσύνη η ατιμωρησία ξανά») σε μια υπέροχη εκδήλωση στις 20.6.2020 στα κατάμεστα Λιπάσματα μαζί με τη Μάγδα Φύσσα, τον Χρήστο Βρεττάκο, τον Θανάση Διαβολάκη, τη Χρύσα Παπαδοπούλου και τον Γιάννη Ανδρουλιδάκη.

Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έφτανε μέρα που ο συγγραφέας του «Ζ», που μικρό παιδί το διάβαζα, θα τιμούσε την παρουσίαση δικού μου βιβλίου. Η συγκίνησή μου είναι αξεπέραστη. Είναι προφανές φυσικά ότι το κριτήριό του δεν ήταν προσωπικό. Αντιλαμβανόταν τη σημασία και την ιστορικότητα του αντιφασιστικού αγώνα και ανταποκρίθηκε στην ανάγκη συμμετοχής του.

Ένα αντίο με μεγάλη ευγνωμοσύνη για όλα».

Σημειώνεται ότι η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του πολυβραβευμένου συγγραφέα θα γίνουν σήμερα Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ., στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών. Επιθυμία του είναι, αντί στεφάνου, να υποστηριχθεί το Έργο της «Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Maria Callas», της οποίας υπήρξε Ιδρυτικό Μέλος και Γενικός Γραμματέας.

Πηγή: efsyn,gr

74

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση