Εκατοντάδες ακτιβιστές, μεταξύ των οποίων και Εβραίοι, στη Νέα Υόρκη κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να εισβάλουν στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων της διαβόητης εταιρείας Palantir, η οποία παρέχει το λογισμικό ανάλυσης δεδομένων στην ICE (την ομοσπονδιακή υπηρεσία μεταναστών των ΗΠΑ), επιτρέποντας τη στοχοποίηση, τη σύλληψη και τον εκπατρισμό χιλιάδων μεταναστών και τα συστήματα της οποίας χρησιμοποιούνται από το Πεντάγωνο και τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας, καθιστώντας την εταιρεία οργανικό κομμάτι της πολεμικής μηχανής.
Οι ακτιβιστές άνοιξαν πανό μέσα στα γραφεία καταγγέλλοντας τον ρόλο της Palantir και της ICE, αρνούμενοι να αποχωρήσουν παρά τις προειδοποιήσεις. Ακολούθησαν μαζικές συλλήψεις (Civil Disobedience), με την αστυνομία της Νέας Υόρκης να επιδεικνύει ιδιαίτερη σκληρότητα.
Όπως σημειώνουν αναλυτές του κινήματος, η πραγματοποίηση τέτοιων ενεργειών άμεσης δράσης στις ΗΠΑ του 2026 —μια χώρα που βιώνει μια ακραία πόλωση και έναν «εμφύλιο πόλεμο χαμηλής έντασης»— αποτελεί πράξη μέγιστης πολιτικής ευθύνης. Οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες που βάζουν τα σώματά τους εμπόδιο στην ψηφιακή βαρβαρότητα, συμβάλουν έμπρακτα στη διεθνιστική αλληλεγγύη.
JUST IN🇮🇷🇮🇱🇺🇸🔥 American Jews and Christians are calling for PALANTIR to be shutdown due to its funding to US-Iran war. pic.twitter.com/jKQo2XAV3i
— RKM (@rkmtimes) April 7, 2026






