24 Ανήλικοι στις φυλακές ανηλίκων Βόλου τιμωρούνται βάναυσα γιατί προσπαθούσαν να διαμαρτυρηθούν

24 Ανήλικοι στις φυλακές ανηλίκων Βόλου τιμωρούνται βάναυσα γιατί προσπαθούσαν να διαμαρτυρηθούν

 Έχει διαταχθεί η μεταγωγή 11 ανηλίκων σε φυλακές ενηλίκων αν και είναι ξεκάθαρα ΠΑΡΑΝΟΜΟ!

Οι 24 ανήλικοι στο σύνολό τους αλλοδαποί παραπέμπονται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καθώς οι ανήλικοι είχαν αρνηθεί να μπουν στους θαλάμους τους και παρέμεναν ειρηνικά εκτός από της 6 το απόγευμα έως και τις 7.30, διάστημα στο οποίο παρέμενα στο προαύλειο χώρο και χτυπούσαν μεταλλικά αντικείμενα στο τσιμέντο, αρνούμενοι να επιστρέψουν στα κελιά τους καθώς στην φυλακή η πληρότητα βρίσκεται πάνω από το 250%.

Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των υπαλλήλων εξωτερικής φρούρησης είχε κληθεί για καταστείλουν την διαμαρτυρία όπως και μεγάλη αστυνομική δύναμη όπου χτύπησαν βάναυσα τα ανήλικα που στην πλειονότητά τους είναι 15 και 16 χρόνων παιδιά.

Το πειθαρχικό συμβούλιο που είχε συγκληθεί καταδίκασε έντεκα συνολικά κρατούμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πειθαρχικό συμβούλιο επέβαλε σχεδόν στην πλειοψηφία αυτών μεταγωγή σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα, ενώ στους υπόλοιπους βαθμούς ποινής και στέρηση εργασίας. Κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στις φυλακές Λάρισας, Τρικάλων και ένας στον Κορυδαλλό.

Για την υπόθεση η Εισαγγελία Βόλου είχε διατάξει προκαταρκτική. Με την ολοκλήρωσή της ο Εισαγγελέας άσκησε διώξεις κατά 24 Ανηλίκων κρατουμένων οι οποίοι θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για απείθεια.

Θα πρέπει να ακυρωθούν όλες οι πειθαρχικές ποινές που έχουν επιβληθεί στους κρατούμενους καθώς είναι παράλογες!

Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων

 

1.372

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση