Τζενίν: Νεκρός Παλαιστίνιος και τραυματίες σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού

Τζενίν: Νεκρός Παλαιστίνιος και τραυματίες σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού

Διαρκής είναι η κλιμάκωση το τελευταίο διάστημα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, καθώς το πρωί του Σαββάτου, ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε κι άλλοι τραυματίστηκαν σε ανταλλαγές πυρών στη διάρκεια επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στον παλαιστινιακό καταυλισμό της Τζενίν.


Από την Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, προερχόταν ο δράστης της φονικής επίθεσης που έγινε την Πέμπτη στο Τελ Αβίβ, με δύο νεκρούς και 13 τραυματίες. Τον θάνατο του άνδρα επιβεβαίωσαν με ανακοινώσεις τους τόσο ο ισραηλινός στρατός όσο και οι παλαιστινιακές αρχές.

«Ένας νεαρός άνδρας σκοτώθηκε από ισραηλινές σφαίρες στην Τζενίν», ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ενώ ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε στο AFP ότι αυτήν τη στιγμή πραγματοποιεί επιχείρηση στον καταυλισμό, που θεωρείται προπύργιο ενόπλων παλαιστινιακών οργανώσεων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ ανακοίνωσε ότι έδωσε στις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας «πλήρη ελευθερία δράσης» προκειμένου «να νικήσουν την τρομοκρατία», σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχουν και δεν θα υπάρξουν όρια σε αυτό τον πόλεμο».

Την περασμένη εβδομάδα, ο ισραηλινός στρατός διεξήγαγε μια σειρά από επιχειρήσεις στην Τζενίν, από όπου καταγόταν και ο δράστης προηγούμενης επίθεσης με πέντε νεκρούς στο Μπνέι Μπρακ, προάστιο του Τελ Αβίβ, όπου ζουν υπερορθόδοξοι Εβραίοι. Μεταξύ αυτών ήταν δύο Ουκρανοί και ένας Ισραηλινός Άραβας αστυνομικός.

Τις τέσσερις πρώτες ημέρες του Απριλίου, τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους μαχητές του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ, της δεύτερης ισχυρότερης παλαιστινιακής ισλαμιστικής ένοπλης οργάνωσης, σκοτώθηκαν στις επιχειρήσεις των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης.

Επίσης, καθώς έχει ξεκινήσει και το Ραμαζάνι, υπάρχει ανησυχία για επεισόδια μεταξύ Παλαιστίνιων και δυνάμεων επιβολής της τάξης στο Ισραήλ και κυρίως στην Ιερουσαλήμ, τόπο λατρείας τόσο για Εβραίους όσο για μουσουλμάνους και χριστιανούς. Στις 4 Απριλίου, επεισόδια έγιναν στην ανατολική Ιερουσαλήμ, με τραυματισμούς και συλλήψεις.


 

Πηγή: efsyn.gr

27

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση