Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Το όργιο των διορισμών από το παράθυρο, την ώρα που χιλιάδες άλλοι χάνουν τη νόμιμη δουλειά τους ή είναι απλήρωτοι, ακόμα και από το κράτος, συνεχίζεται.

Την ευκαιρία εκμεταλλεύτηκαν τα νέα φρούτα του ελληνικού κοινοβουλίου, που στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές πήραν περίπου 400.000 ψήφους υποσχόμενοι ότι “θα ξεβρωμίσουν τον τόπο”, θα “τσακίσουν το σάπιο πολιτικό σύστημα”, ενώ διαφήμιζαν την “εντιμότητά τους” και διέψευδαν την εγκυρότητα στοιχείων που έχουν δημοσιευθεί και που αφορούν τη σχέση του αρχηγού τους με την ΚΥΠ.

Έτσι, ανάμεσα στους διορισμούς μετακλητών υπαλλήλων σε κενές θέσεις στη Βουλή με απολύτως αδιαφανείς διαδικασίες, πραγματοποιήθηκε και ο διορισμός δύο στελεχών της Χρυσής Αυγής: του Απόστολου Γκλέτσου (προσοχή: δεν πρόκειται για τον γνωστό ηθοποιό και δήμαρχο Στυλίδας, αλλά για γνωστό στέλεχος της Χρυσής Αυγής που ήταν υποψήφιο με τον συνδυασμό αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί), καθώς και του Σίμου Ανδρόνικου, επίσης στελέχους του “κόμματος”. Ήδη εγκρίθηκε η δαπάνη μισθοδοσίας τους από τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής.

Αναρωτιέται κανείς αν αυτές οι “εξυπηρετήσεις” εντάσσονται στο πλαίσιο της συνεργασίας της Χρυσής Αυγής με τη συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς για την προώθηση της συγχώνευσης της Αγροτικής Τράπεζας με την Τράπεζα Πειραιώς. Όπως είναι γνωστό, η Χρυσή Αυγή μπλόκαρε τη σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για την εξέταση του ζητήματος μεταβίβασης της Αγροτικής Τράπεζας. Συγκεκριμένα, Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ, η τριπλή συγκυβέρνηση μαζί με τους αυτοχαρακτηριζόμενους “αντισυστημικούς” χρυσαυγίτες μπλόκαραν τη διαδικασία. Οι μόνοι που υπέγραψαν υπέρ της σύγκλησης ήταν οι 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, οι 3 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και οι 2 του ΚΚΕ.

Ο κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι πρέπει να υπάρχει αίτημα από τα 2/5 των μελών της επιτροπής, στη συγκεκριμένη περίπτωση 2 ψήφοι , ενώ η Χρυσή Αυγή έχει 3.

Μη γελιέστε. Η Χρυσή Αυγή ουδέποτε άλλαξε πεποιθήσεις. Ναζιστική ήταν, είναι και θα είναι. Η αντιδημοκρατικότητα είναι διακριτικό συστατικό χαρακτηριστικό της και όχι κάποια λεπτομέρεια που ενδέχεται να αλλάξει. Οι εκλογές ήταν ο Δούρειος Ίππος της Χρυσής Αυγής. Χρησιμοποίησε τις εκλογές με μακροπρόθεσμο σκοπό την εκ των έσω ανατροπή κάθε ίχνους δημοκρατίας, ακολουθώντας το δοκιμασμένο σχέδιο ενός από τα άτομα που την εμπνέουν, του Γκέμπελς, που έγραφε το 1928:

“Θα μπούμε στο Ράιχσταγκ για να εφοδιαστούμε από το οπλοστάσιο της δημοκρατίας με τα όπλα της. Θα γίνουμε βουλευτές για να εξουδετερώσουμε το πνεύμα της Βαϊμάρης χρησιμοποιώντας το ίδιο. Εάν η δημοκρατία είναι τόσο ηλίθια ώστε να μας δώσει το ελεύθερο, και μάλιστα και βουλευτική αποζημίωση για αυτό, είναι θέμα δικό της.

… Κάθε νομικό μέσο μάς είναι ευπρόσδεκτο για την ανατροπή των σημερινών καταστάσεων. Εάν πετύχουμε στις εκλογές να βάλουμε εξήντα έως εβδομήντα αγκιτάτορες του κόμματος στα διάφορα κοινοβούλια, μελλοντικά το ίδιο το κράτος θα εξοπλίσει και θα υποστηρίξει οικονομικά τον αγώνα μας.

… Και ο Μουσολίνι είχε μπει στο κοινοβούλιο. Κι όμως δεν άργησε να οργανώσει την πορεία προς τη Ρώμη.
Ερχόμαστε ως εχθροί! Όπως ο λύκος που πέφτει σε κοπάδι προβάτων, έτσι ερχόμαστε. Τώρα δεν είστε πλέον μεταξύ σας! Και δε θα έχετε μεγάλη χαρά με εμάς!” (Γιόζεφ Γκαίμπελς, Der Angriff, 30/4/1928).

Πηγές: jungle report, calvin.edu, left.grhttp://www.fimes.gr/2012/07/apostolos-gkletsos-vouli/#ixzz22VKiS1uz

Σύντομος σύνδεσμος http://wp.me/pPn6Y-epi

58

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση