Μας ενοχλούν κι οι μουσουλμάνοι μαθητές τώρα;

Μας ενοχλούν κι οι μουσουλμάνοι μαθητές τώρα;

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Για άλλη μια φορά ο σχολιασμός των αποτελεσμάτων ήταν εξαιρετικά επιφανειακός και στραμμένος στην επιθυμητή για το σύστημα κατεύθυνση. Οι υποψήφιοι και οι οικογένειες τους δεν επέλεξαν τι θέλουν να σπουδάσουν αλλά το πού θα είναι γεωγραφικά η σχολή τους εξαιτίας των αξεπέραστων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Αλλά αυτό πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Στα πλαίσια της ρατσιστικής προπαγάνδας, τα ΜΜΕ, μετά από επερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου, εστίασαν στο ότι οι μουσουλμάνοι μαθητές έχουν ευνοϊκή μοριοδότηση. Είναι φανερό ότι παρουσιάζουν το γεγονός έτσι ώστε να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη. Δεν μας λένε, ότι όταν αποφασίστηκε η ευνοϊκή μοριοδότηση στους μουσουλμάνους μαθητές, οι λόγοι ήταν άκρως εθνικιστικοί. Επεδίωκαν, δηλαδή, τότε να αποτρέψουν τους μουσουλμάνους να πηγαίνουν στην Τουρκία για σπουδές, ώστε να μην επηρεάζονται από την κουλτούρα και την νοοτροπία της γείτονος χώρας και να παραμένουν κάτω από τα ελληνικά ιδεώδη, αφού ήδη αντιμετώπιζαν «προβλήματα» με τους δάσκαλους και τους ιμάμηδες, που έρχονταν από την Τουρκία στα μειονοτικά σχολεία και επηρέαζαν τους μαθητές και τις οικογένειες τους.

Τώρα όμως αυτά τα παραβλέπουν και, ενισχύοντας την ρατσιστική προπαγάνδα, που έχουν εξαπολύσει παρουσιάζουν την τότε απόφαση, σαν ρατσισμό κατά των ελλήνων μαθητών.

Να δούμε τι άλλο θα δούμε!

της Χριστίνας Μινάσσα

 

86

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση