ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ OΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΧΟΡΤΙΑΤΗ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ OΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΧΟΡΤΙΑΤΗ

Στο πλαίσιο μιας προκλητικά παράδοξης λογικής ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Καϊτεζίδης (η πλειοψηφούσα παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και τμήμα της παράταξης που στήριξε το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ που έδειξαν κατανόηση και ανοχή στην απόφαση του Δημάρχου) θεώρησαν καλό στις εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη να προσκαλέσουν με κάθε επισημότητα και τιμή τους επιγόνους των συνεργατών των ΝΑΖΙ. Έτσι δίνεται η δυνατότητα να βρεθεί και η Χρυσή Αυγή ανάμεσα σε όσους «θα τιμούν» τα 149 τραγικά θύματα των ιδεολογικών συγγενών τους.
Το πράγμα μάλιστα γίνεται ακόμα περισσότερο προκλητικό αν σκεφτούμε πως ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη προεδρεύει κατά καιρούς στο Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων. Προφανώς ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία θεωρούν πως αυτό εξαντλείται σε εθιμοτυπικές επισκέψεις και ταξίδια.
Η αιτιολογία πως πρόκειται για κοινοβουλευτικό κόμμα είναι εντελώς γελοία αρκεί να σκεφθούμε πως και το Χιτλερικό Ναζιστικό κόμμα δεν ήταν απλώς κοινοβουλευτικό αλλά πρώτο σε εκλογική δύναμη. Πράγμα που δεν το εμπόδισε να κρατά επάξια τον τίτλο της πιο αιματοβαμμένης εγκληματικής οργάνωσης στην ιστορία.
Καταγγέλλουμε την Δημοτική μας αρχή η οποία με την πράξη της προσβάλει την μνήμη των θυμάτων, των συγγενών τους, των κατοίκων του Χορτιάτη, αλλά και κάθε Δημοκρατικό πολίτη. Η ευθύνη της Διοίκησης είναι μεγάλη και την καθιστούν υπεύθυνη και υπόλογη για οποιαδήποτε προσβολή και προκλητική ενέργεια που θα αμαυρώσει την επέτειο μνήμης.
Καλούμε επίσης τον Δημοκρατικό Λαό της περιοχής μας να περιφρουρήσει την μνήμη των νεκρών από την ακραία προσβολή που της επιφύλαξε ο Δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη.
28 Αυγούστου 2012
Για την δημοτική κίνηση «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών Πυλαίας Χορτιάτη»
οι δημοτικοί σύμβουλοι
Απόστολος Αντωνούδης
Εύη Πάτκου
57

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση