Καταγγελία ακόμα μιας δολοφονικής ρατσιστικής επίθεσης από χρυσαυγίτες

Καταγγελία ακόμα μιας δολοφονικής ρατσιστικής επίθεσης από χρυσαυγίτες

Μια συγκλονιστική μαρτυρία μιας νέας δολοφονικής ρατσιστικής επίθεσης από Χρυσαυγίτες δίνει στη δημοσιότητα το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, ύστερα από καταγγελία του θύματος.

Ο 22χρονος μετανάστης βρισκόταν μέσα στο λεωφορείο 155 στην αφετηρία του Αγίου Δημητρίου, μαζί με 2-3 ηλικιωμένες κυρίες και τον οδηγό, και περίμενε να ξεκινήσει όταν μπήκαν μέσα έξι άντρες, οι οποίοι φορούσαν μαύρες μπλούζες της Χρυσής Αυγής.
Όπως αναφέρει το θύμα, οι δράστες, με ακάλυπτα τα πρόσωπά τους, εισέβαλαν στο λεωφορείο κρατώντας ένα άδειο γυάλινο μπουκάλι και ένα μαχαίρι. Το θύμα δέχτηκε ένα χτύπημα στο κεφάλι με το γυάλινο μπουκάλι, με αποτέλεσμα να προκληθούν τραύματα στο κεφάλι και το πρόσωπο. «Να φύγεις από την Ελλάδα, είσαι ξένος», του είπαν και βγήκαν από το λεωφορείο.

Ο οδηγός του λεωφορείου, αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης , τηλεφώνησε στην αστυνομία για να καταγγείλει το περιστατικό αλλά η αστυνομία δεν εμφανίστηκε ποτέ, όπως αναφέρει το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας.

Ο 22χρονος μετανάστης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου του έγιναν ράμματα. Στη συνέχεια και αφού πήρε εξιτήριο, σύμφωνα με το Δίκτυο, πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Δημητρίου στις 12 το μεσημέρι για να καταγγείλει το περιστατικό.

Εκεί, όπως καταγγέλλει το θύμα, οι αστυνομικοί του ζήτησαν 500 ευρώ και του είπαν χαρακτηριστικά: «Να φύγεις από την Ελλάδα καλύτερα θα είναι». Το θύμα, όπως αναφέρει το Δίκτυο, πήγε στη συνέχεια και στο ΑΤ Ομονοίας ωστόσο η αντίδραση των αστυνομικών ήταν η ίδια. Αρνήθηκαν να καταγράψουν την καταγγελία και του είπαν: «Το ξέρουμε το παιχνίδι που παίζετε εσείς οι ξένοι, καλύτερα να φύγετε».

Σημειώνεται πως το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας συστήθηκε τον Οκτώβριο του 2011 από 18 ΜΚΟ και άλλους φορείς, με στόχο να βοηθήσει στην προσπάθεια συγκέντρωσης σαφών και ολοκληρωμένων, κατά το δυνατόν,ενδείξεων για τις ποσοτικές και ποιοτικές τάσεις της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα.

* Φωτογραφία από το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας

43

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση