Ιmam Baildi: Το τραγούδι σύνορα δεν γνωρίζει

Ιmam Baildi: Το τραγούδι σύνορα δεν γνωρίζει

Μερικές φορές τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως απλά για να περάσεις καλά. Καλή διάθεση πάνω και κάτω από την σκηνή, καλή μουσική και ένα ζεστό κλίμα το οποίο δεν σε αφήνει ούτε για λίγο να ξενερώσεις.

Αυτά είναι εν ολίγοις τα συστατικά που διαθέτουν οι Imam Baildi στις παραστάσεις τους στο KooKoo. Τα αδέρφια Ορέστης και Λύσανδρος Φαληρέας κάθε Παρασκευή είναι στα καλύτερά τους μαζί φυσικά με την παρέα που τους συνοδεύει. Ρένα Μόρφη και MC Yinka στα φωνητικά και το τραγούδι, ο Στέλιος Προβής στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Αλέξης Αραπατσάκος στο μπουζούκι και ο Γιάννης Δίσκος στο σαξόφωνο και το κλαρίνο.
Τώρα τι κάνουν όλοι αυτοί πάνω στη σκηνή; Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από ένα ξέφρενο πάρτι το οποίο πριν καλά καλά το καταλάβεις έχεις γίνει μέρος του. Στους Imam δεν χωράνε μεσοβέζικες λύσεις και κινήσεις. Ή χορεύεις και ιδρώνεις ή στο δεύτερο κομμάτι τους έχεις αποχαιρετήσει και πάς για.. τσάι.
Οσο για το πρόγραμμά τους από όλα έχει ο μπαχτσές. Από τις αγαπημένες τους διασκευές «Ξημέρωσε καλή μου», «Το πες και το Κάνες» «Άλλα μου λεν τα μάτια σου», «Πήρα απ’ το χέρι σου νερό», «Λόγια ανταλλάξαμε βαριά» αλλά και κομμάτια όπως είναι τα «Busca Ritmo», «Baila cifteteli». Σε αυτά προσθέστε τα σόλο κλαρίνο και σόλο μπουζούκι τον MC Yinka να «προκαλεί» το κοινό να χορέψει το ιδιόμορφο τσιφτετέλι των Ιmam και φυσικά οι κοπελιές δεν έχασαν την ευκαιρία. Και χόρευαν μάλιστα και καλά. Ετσι είναι αν το οριεντάλ έχει και ηλεκτρική κιθάρα… αποενοχοποιείται.
Οι Ιmam Baildi παρουσιάζουν για τρεις ώρες ένα σόου που αξίζει όχι μόνο τον κόπο να το παρακολουθήσουμε αλλά και να συμμετάσχουμε. Το μόνο που χρειάζεται είναι άνετα ρούχα για τον χορό. Το χαμόγελο και η αγαλλίαση είναι σαφώς εξασφαλισμένα.
 Πηγη:tovima.gr
36

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση