Ούτε στη γειτονιά μας – Ούτε πουθενά Λέμε ΟΧΙ στους νεοναζί και στο ρατσιστικό δηλητήριο

Ούτε στη γειτονιά μας – Ούτε πουθενά Λέμε ΟΧΙ στους νεοναζί και στο ρατσιστικό δηλητήριο

Απόφαση 5Μελούς ΕΙΝΑΠ Ερυθρού Σταυρού
Αθήνα, 19/12/12

Ούτε στη γειτονιά μας – Ούτε πουθενά
Λέμε ΟΧΙ στους νεοναζί και στο ρατσιστικό δηλητήριο

Το άνοιγμα των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην περιοχή μας είναι μια εξέλιξη που μας ανησυχεί βαθύτατα. Ως εργαζόμενοι στην Υγεία δίνουμε καθημερινά μάχη σε δύσκολες συνθήκες για να υπερασπιστούμε το αυτονόητο δικαίωμα στην περίθαλψη και στη ζωή όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, θρησκείας ή άλλου διαχωρισμού. Δεν μπορούμε παρά να διαμαρτυρηθούμε όταν ακριβώς δίπλα μας θα ανοίξει ένα ορμητήριο ρατσισμού, μισαλλοδοξίας, τρομοκρατίας και βίας εναντίον οποιουδήποτε δεν ταιριάζει με τα αρρωστημένα και αντιεπιστημονικά πρότυπα του « λευκού Άρειου». Η μάχη ενάντια στις ιδέες των νεοναζί μας αφορά ως εργαζόμενους στην Υγεία αλλά και ως πολίτες.
Δεν ανεχόμαστε αυτούς που συσκοτίζουν την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία λόγω της χρόνιας υποχρηματοδότησης και της έλλειψης προσωπικού λέγοντας με περίσσιο λαϊκισμό ότι «φταίνε οι μετανάστες και να τους πετάξουμε έξω». Δίνουμε αγώνα εδώ και χρόνια απέναντι στα συμφέροντα που διαλύουν την Υγεία και τους εργαζόμενους, όποιος αποκρύπτει την αλήθεια καλύπτει τους πραγματικούς υπεύθυνους και ως εκ τούτου είναι αντίπαλος μας.
Δεν ανεχόμαστε τις ρατσιστικές ιδέες που λειτουργούν ως λαγός των πιο αντιδραστικών καταστάσεων και της βάρβαρης καταστολής. Δεν ξεχνάμε το ανθρωποκυνηγητό απέναντι σε μετανάστες, οροθετικούς, τοξικομανείς για να αποκομιστούν εκλογικά και άλλα οφέλη , δεν ξεχνάμε το στιγματισμό τους ως «υγειονομική βόμβα» και τη διαπόμπευση τους. Θέλουμε μια κοινωνία αλληλεγγύης που να χωράει όλους. Αρνούμαστε να γυρίσουμε πίσω στο Μεσαίωνα και στα κυνήγια μαγισσών.
Δεν ανεχόμαστε να λειτουργεί δίπλα μας ένα δήθεν ιατρείο στο οποίο καταπατάται βάναυσα ο όρκος του Ιπποκράτη. Απαιτούμε από τα θεσμικά όργανα να επιβάλλουν τις κυρώσεις που προβλέπονται για τους επίορκους.
Το κυριότερο, δεν ανεχόμαστε στη γειτονιά που δουλεύουμε και ζούμε εμείς και τα παιδιά μας να επικρατεί κλίμα τρόμου, δεν ανεχόμαστε άλλο να βλέπουμε ανθρώπους μαχαιρωμένους και χτυπημένους επειδή είχαν «λάθος» χρώμα ή ιδέες ή εμφάνιση.
Σαν 5μελής ΕΙΝΑΠ Ερυθρού Σταυρού δηλώνουμε ότι οι νεοναζί είναι ανεπιθύμητοι στην περιοχή και ότι θα συμμετέχουμε μαζί με τους εργαζόμενους των υπόλοιπων νοσοκομείων, όπως και των υπόλοιπων σωματείων και μαζικών φορέων της περιοχής σε όποιες κινηματικές ενημερωτικές ή καλλιτεχνικές δραστηριότητες οργανωθούν από τον αντιφασιστικό συντονισμό του 7ου διαμερίσματος.

45

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση